Tiszteletem!
A közeljövőben tervezem új MTB-om beszerzését, melyben szeretnék tanácsot kérni. A tavalyi év folyamán kezdtem ismét rendszeresen bringázni, vegyesen aszfalton (főleg míg kiérek) és földúton (föld és kavics). A terep nem annyira extrém, ám néhány hupli azért előfordul. Néhány hét leforgása alatt nyilvánvalóvá vált, hogy jelenlegi MTB-om (megvan már 20 éves, itt képeket is találtok róla: https://drive.google.com/folderview?id=0B3nhVgJxJZQiYzZNODNSUW1MSjQ&usp=sharing) már nem igazán méretes. Próbáltam egy magasabb nyeregcsővel orvosolni a helyzetet, ám még így se volt az igazi. Ezért elhatároztam, hogy inkább egy újat veszek. Már tavaly is nézelődtem, és akkoriban a Cube Aim 26 -os MTB tűnt jó választásnak. Most, hogy megint itt a bicikliszezon, megint átgondoltam a dolgot és utánanéztem más bringáknak is, így akadtam a Kross Hexagon X szériára. Kezdetben úgy volt, hogy a 2013 -as X6 -ot veszem, persze mire odaértem volna, hogy megvegyem már nem volt kapható. Így megnéztem az idei szériát, melyben az előző évihez képest történt némi módosítás, főleg a biciklik számát (2014 -ben X1-10 -ig, most X1-6 -ig), illetve az árakat (és ezáltal gondolom a minőséget is) illetően. Nos biciklik terén egyelőre csak kezdő tudással rendelkezem, így azon apró különbségek a modellek közt, hogy egyiken például SR Suntour XR172 (X4) a másikon SR Suntour XCC (X5) a hajtómű még nemigen mond sokat. Ez is lenne a fő ok amiért a ti segítségeteket kérem. Ahogy nézegettem a modelleket (főleg X2 Disc, X3, X4, X5 és X6) próbáltam összehasonlítani őket, hogy mi is az a szempont amitől például az X4 majd 30k Ft -al olcsóbb mint az X6, ám a nyilvánvaló dolgokat leszámítva (mint, hogy mondjuk a villa jobb az X6 -on) nem sok minderre jutottam. A kérdésem így az lenne, hogy szerintetek melyik érné meg a leginkább (X2 Disc, X3, X4, X5 és X6), hisz hacsak a mostani bringámhoz hasonlítom őket (a gumija már nulla, szerintem egyesek a váltót is rég lecserélték volna, a fékekről nem is beszélve, ám ezen szempontokból nekem nincs baja vele) gyakorlatilag mindegyik fényévekkel jobb, ám mégse szeretném ha például 20-30e -el többet költve egy gyakorlatilag alig jobb bringát kapnák. (Még kiegészítésképp ha szükséges: 180cm magas és 70kg vagyok)