Sziasztok!
Kerékpár vásárlás előtt állok, ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Eddig én egy nem mozgó, lusta ember voltam. Gyerekként bringáztam utoljára. Néhány orvosi vizsgálat után rendszeres testmozgást ajánlottak nekem. Rögtön a kerékpár jutott eszembe és neki is álltam kerekezni egy "teszkó gazdaságos" bringával, ami a kamrában hevert. Most, úgy két hét után érzem, hogy valami jobbat szeretnék mert rákaptam kicsit a suhanás ízére :)
Kitűztem célul, hogy munkába is kerékpárral járnék, ehhez keresek megfelelő járművet. Az utam kb napi 2*8 km lenne: 90%-ban igen rázós földúton, 5%-ban viszonylag sima földúton és 5%-ban aszfalton. Olyan kerékpárt keresek, ami sokáig bírná az erős rázkódást, megbírkózik kisebb-nagyobb dombokkal (már ha én is bírom) és hétvégeken esetleg a közeli erdőkbe is kilátogathatnék vele.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen igénybevételre szükség van-e komolyabb kerékpárra egyáltalán? Vagy nyúzzam a "teszkósat", amíg bírja? (már két hét után nyüszögni kezdett, nyolcas lett a kerekekben, a fék is kezd tönkremenni...) A fenti igénybevételnek megfelelne egy Kross Hexagon X5? Most 80e Ft körül akciózzák több helyen. Ez az összeg lenne a maximum is, amit erre a célra jelenleg fordítani tudok.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
Jancsi