Külső gumi foltozása

1-10 (10 hozzászólás)

Elküldve: 2012.05.15. 12:09 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat
Témaindító hozzászólás:

Van egy alig használt jó (MTB) külső gumim, aminek egy kis részen (1-2 cm) kiszakadt az oldalfala. Kidobni sajnálnám, mert edzésre még jó lenne. Ötleteim vannak, hogy mit csináljak vele (varrás, alátét ragasztás), de olyan valakinek a tanácsára lennék kíváncsi, aki már csinált ilyet a gyakorlatban is.

Elküldve: 2015.03.09. 11:43 hb 

• hb avatar
  • vitrin/garázs bicós
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Tavaly nyáron kiszakadt a Racing Ralph-om oldala, egy 1-1,5 centis Y alakú lyuk lett rajta. Nem tudom, hogy mi vágta ki, de már csak otthon vettem észre. A Tip Topból találtam külsőre való foltot, de csak 3 centis átmérőjű, mondjuk ez nekem pont elég volt. Ez nem nyúlik, mint a belsőre való folt, egész jól tart, de kívülre rányomtam egy BBB öntapadós foltot, hogy a por ne menjen be, belülre meg a belső és a külső közé odatettem egy vastag fóliát. Alig dudorodik ki, jól tart az a spéci folt.

Ilyen: http://products.rema-tiptop.de/en/automotive/fahrrad/tubeless.html

http://assets.multibase.cc/rema_rtta/zoom/1382.jpg

A folthoz való ragasztóból csak 18 grammosat árultak, ami jó darabig elég, ha nem szárad ki... Nem volt 4 grammos, mint a képen :/

Aszem a folt darabja 160 forint lehetett, meg a ragasztó is ekörül. A Gubacsi úton van bolt: http://www.tiptopbringa.hu/kapcsolat

Elküldve: 2013.08.09. 20:37 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@hefi: Tudsz hozzá mondani jó beszerzési forrást is? Mert úgy látom, hogy itthon nem forgalmazzák. Postával meg kis tételben annyi, mint egy új külső. :)

Elküldve: 2013.08.09. 08:55 hefi 

• hefi avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Létezik belső ragasztóhoz hasonló külső ragasztó folt. Pl. ParkTool TB-2

Elküldve: 2012.05.15. 20:16 Rober-to 

• Rober-to avatar
  • sima XC-s

Maxxis Ridgeline-om kb. 3-4 hónapos korában kivágódott. Bazi nagy Pangus folt rá autógumiszerelőnél, amit alig tudott ráragasztani, aztán el is vált. Bekentem Tip-Top-pal, az okés. Ajánlatos előtte jól megsmirglizni, legyen tapadófelület. + ne legyen hintőporos. A belső tömítőfolt alá érdemes valami keményebb fémet, vagy valamit rakni szerintem, mert az enyémen a sima folt nem érdekli, ugyanúgy kidudorodik és tágul a lyuk. Első keréken van még, de hátra rakom majd, mert elöl kockázatos. Szerintem ragaszd meg, tedd hátsó kerékre, versenyre ne használd, amúgy meg tekerj vele amíg bírja.

Elküldve: 2012.05.15. 18:44 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

@Makky: Az eredményről majd feldobsz pár fotót?

Elküldve: 2012.05.15. 14:26 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Köszi a tippeket!

Elküldve: 2012.05.15. 13:34 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

Nekem 2 gumim is javított, Kívül, belül folt + belülre pillanatragasztóval egy jókora belsődarab. azért pillanatragasztó mert az mereven köt és nem engedi kitágítani a rést azaz nem tud kidudorodni.

Elküldve: 2012.05.15. 12:59 XCode 

• XCode avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat

Ócska köpenyből vágott alátét, akkora darab, ami némi ráhagyással eltakarja a léket. Le kell vágni két oldaláról a peremet, és ráspolyozással megfelelően elvékonyítani a széleket. Az így megmunkált alátét Palmatex ragasztóval belülről a köpenyhez ragasztandó. (Varrni nem érdemes, mert nem tart szinte semeddig.) Ócska köpenyből vágott darab helyett sokkal jobb az erős kordszövet. Régen lehetett ilyet kapni, nem tudom, hogy még létezik-e.

Az alátétes módszer sajnos csak szükséghelyzetekre jó. A külső gumi minden igyekezet ellenére tovább fog töredezni és szakadni. Néhány nap, hét, esetleg hónap múlva vége. (A nedvesség is segít neki.) Ráadásul az alátét miatt kiegyensúlyozatlan és rázós lesz a kerék. Engem a pénzszűke kényszerített ilyen javításra ifjú koromban.

Elküldve: 2012.05.15. 12:25 ikarus266 

• ikarus266 avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Én sima gumiragasztóval szoktam egy régebbi belsőből kivágott darabot a vágás helyére ragasztani (ha nagyobb a vágás, duplázd meg a "foltot"). Célszerű minél vastagabb belsővel próbálkozni. Maxxis Ignitoroknál volt ilyen foltozáshoz szerencsém. Működött, amíg használtam (3-400 km, nem lett utána semmi baja sem 3,5-4 bar nyomás között)

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!