hogyan? mennyi időközönként(km)? hogyan tünessem el a rozsdát róla és mivel tisztítsam? (sebbenzin jó?)
hogyan? mennyi időközönként(km)? hogyan tünessem el a rozsdát róla és mivel tisztítsam? (sebbenzin jó?)
Az tutira bevált dolog , meg a láncfűrész cucc is az, de hála istennek hogy ha van otthon fűrésze tegyük fel faterodnak akkor kell neki legyen olaja! flakon van otthon elég, még ingyen is van a lánctisztítás :D , meg az ember nem sajnál rá 1-2 ezer forintot sem az a legbiztosabb módszer ( flakon ) ! xD
@Stunt_Rider96: én is flakonban, mosogatószerrel tisztítom, ha nincs ,jobb, :-D bevált dolog ;-))szerintem az ilyen láncmosó ketyerék elbújhatnak e mellett :-D
a sebbenzin nem sokat ér, az inkább alkohol, a rozsdát nem igen szedi le..függ attól mennyire rozsdás a lánc, ha csak felületi, akkor egy erősebb zsiroldó (pl. brigéciol)is leoldja, főleg ha drótkefével átsikálod..a kenés meg használattól függ. Én pl: minden 3.-4. alkalommal kenem át egy kicsit a láncot, mert érezhetőbben könnyebb tekerni ill. nem csörögnek a kis ,perselyek, benne, ez az én személyre szabott tapasztalatom..attól is függ milyen ,terepen, tekersz. van Brunox láncolaj, ami a szemek közé csurogva ,,összeáll, megdermed,, ezáltal nem kopik ki olyan könnyen, mint egy átlagos olaj..nagyon jó cucc ;-) kb. 1000-1200Ft egy kis szar flakonban nem tudom pontosan hány milis a nagyobb bicósboltokban lehet kapni, de erösen ajánlom a láncfűrészolajat, hisz 1500Ft-ért kapsz belöle egy litert és brutálmód keni a láncot és még az unokáid is használni fogják
helló , hát sok módszerrel lehet tisztítani ," könnyű célszerszám nélküli módszer " : le szeded a láncot, és egy üres 2 literes üvegbe teszed, teszel hozzá vala mosó szert . port/vagy folyadékot és felöntöd félig vizel jól összerázod majd egy 30-45 perc után ismét jó alaposan összerázod , elvileg ez a legegyszerűbb !
2 módszer: Lánctisztító , és lánctisztító folyadék/spray
Például egy Lánctisztító: Acor ATL-2612 lánctisztító vagy: BBB BTL-21 Bright & Fresh láncmosó !
meg egy ilyen spray, vagy mosó szer : Holmenkol Textile Wash 50 mosószer koncentrátum , aztán meg utána a láncodat vissza rakod a gépre, be kened lánc zsírral vagy valami olajjal! Pl:Hanseline Chain-Lube lánczsír !
De ha jobban oda akarsz figyelni a részletekre akkor ezen az oldalon meg találod!! :
Itt http://bikemag.hu/tech/lanckarbantartas
sok sikert hozzá , baráti üdv.