Hello
Szétment a menet a bal hajtókaromban. Olyan kérdésem lenne hogy, lehet külön bal hajtókart venni? és összeszerelése megoldható otthon, vagy inkább vigyem szervízbe?
Hello
Szétment a menet a bal hajtókaromban. Olyan kérdésem lenne hogy, lehet külön bal hajtókart venni? és összeszerelése megoldható otthon, vagy inkább vigyem szervízbe?
@issium: a másik oldalról csavarozós megoldás nekem is működött, egy ideig még jó lesz szerintem. Köszönöm, így 4 év elteltével is. :)
Azt még ki lehet próbálni, hogy a másik oldalról beletekered a pedált. Ez nekem már bevált. Persze abban az estben, ha beleerőltettél egy elcsúszott menetet.
@21nick: Íme egy áttekintés a szerelés menetéről (http://bikemag.hu/tech/hajtomuvek-szerelese-karbantartasa). Ez alapján alighanem el tudod dönteni, vállalkozol-e saját magad a szerelésre. Szakműhelyekben a bal oldali hajtókar cseréjének munkadíja 500 arany körül van. A bal hajtókar ára jellemzően 1000-2000 tallér.
köszi, akkor utánanézek milyen is az enyém, és igen a pedáltengely menete ment szét
@21nick: Hát hogyne lehetne kapni! Csak felvetődik néhány kérdés. Milyen menetről van szó? (Vélhetően a pedáltengely menetére gondoltál.) Milyen rendszerű, hosszúságú stb. volt az eredeti hajtókar? (Az új karnak illeszkednie kell a régi rendszerhez. Leggyakoribb a négyszögtengelyes rendszer, illetve a 170 mm hosszú hajtókar. Anyaga lehet acél vagy alumíniumötvözet. Lehet a kar egyenes vagy hajlított.)
A szerelés megoldható otthon, ha vannak szerszámaid, van némi gyakorlatod, esetleg akad egy szakavatott segítő. Ha műhelybe viszed, akkor csak az árakkal kell hadakoznod, minden egyebet megold a szerelő.