Lehet tenni trekking kerékpárra országúti kereket?

1-5 (5 hozzászólás)

Elküldve: 2015.02.07. 08:39 TOMI_77 

• TOMI_77 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Mérlegeltem a dolgokat, az már biztos, hogy a közeljövőben nem lesz pénzem igazi jó országúti kerékpárra. Viszont mivel aszfalton tekerek, szeretnék gyorsabb haladást.A 28mm-es Continental SportContact már jelentős előrelépést hozott az eredeti trekking gumik után, de még szeretném fokozni. 700X23-as jó lenne.Tudom, teljesen más a vázgeometria, de ahogy írtam, oúti egyelőre kilőve. Valamint még az is felmerült bennem, hogy amennyiben átépíthető, az áttételt ilyenkor kell-e cserélni? Jelenleg elöl a legnagyobb lánctányér 48-as. Köszönöm a segítséget előre is!

Elküldve: 2015.03.27. 13:37 trenerjg 

• trenerjg avatar
  • virsli gumis/oútis

@TOMI_77: Előírás szerint 28-as gumit lehet még 19-es felnire felrakni - mint hallottuk, lehetséges vékonyabbat is, de ez már erős kompromisszum. Tehát egyfelől olyan agyad legyen hátul, ami 135 mm ( elől nekem is Tiagra van ), de ha oda is virsli gumit akarnál, akkor másik felnire lesz szükséged ... pl 15 mm-re. Ami meg elég csúnyán fog kinézni összhatás szempontjából.

Elküldve: 2015.02.07. 15:46 TOMI_77 

• TOMI_77 avatar

Köszönöm a válaszokat! Mindenképpen bringaszervizre bíznám a felszerelést, hogy minden passzoljon.

Elküldve: 2015.02.07. 10:28 Rainy 

• Rainy avatar
  • virsli gumis/oútis
  • Crank Riders csapat
  • Crank Riders csapat

Ha a sarutáv megegyezik igen! Ha jól tudom 135 a trekking sarutávja míg az outi 130... Próbálj bele egyet egy boltban mielőtt vennél bármit is! Én bátor voltam annak idején, 700x19 29er felnire felraktam a 700x23 gumit azt mentem azzal, csak arra kellett figyelni, hgy max nyomáson legyenek a gumik nehogy le tudjanak fordulni :)

Elküldve: 2015.02.07. 09:54 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@TOMI_77: Persze! Amennyiben a kerékagy, leginkább a tengelye azonos szerkezetű. Mivel a trekkingen nem szoktak átütő tengelyt alkalmazni és ez még az országútikon is így van, ezért szinte biztos. Kicsit soványnak fog kinézni, de ez ízlés kérdése.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!