Sziasztok valaki kérlek tudna segíteni hány mm-es csapágy kell bele, és hogy iparissal is lehet-e használni?
Sziasztok valaki kérlek tudna segíteni hány mm-es csapágy kell bele, és hogy iparissal is lehet-e használni?
@fpeter: Nyomaték táblázat tényleg kellene. Gyártó függő a dolog, mert például a KLS még a kitámasztó mellé is megadta a nyomatékot. Más meg semmit.
@bl4ckv0id: abból épitettel fel az ebike-okat.
Az utóbbi 3 évben sok alkatrészt vettem. Ennek ellenére pár csomagolás tartalmazott csak használható utasítást. Tune es e13 hasznos volt. Oké, hogy a legtöbbnél nyilvánvaló a szerelés, de azért szerintem elvárható lenne pl. Egy nyomaték táblázat.
@rcs2003: https://www.lordgun.com.au/deda-zero-2-stem-5
Ebből a linkből világosan kiderül, hogy ez a típus igazából három színben elérhető: fehér, fekete és szürke színekben létezik. A decathlonnál azonban nem lehet színt választani ebből a termékből, és a képen ugye szürke színű az alkatrész, de amikor megérkezik fekete lesz belőle.. :-) Igazából ha már reklamálhatnékom támadna utólag, azért rinyálnék mert fehérben mutatna ez a hlomi igazán klafán a gépen, persze akkor már a kormánynak is teljesen fehérnek kellene lennie, mert az úgy lenne nagyon állat:-) De már annyi mindent rendeltem náluk, valahogy sejtettem, hogy fekete lesz és ez így beépítve nekem nem üt el a többi cucc színétől, csak gondoltam megírom mi a helyzet ezzel, ha valaki ilyesmiben gondolkodik.. Véleményezni nem fogom, mert már leszoktam róla, persze ha valakit csalódás ér egy rendelésnél, az üzlet a két év garancia mellett három napon belül visszaadja indoklás nélkül a termék árát, ha nem tud helyette utólag küldeni másikat..
@Tom77: na igen a képek színe az eléggé megtévesztő ennél a terméknél. Még a csavarokhoz képest is szürke a többi rész. A leírásban sem utal semmi a valódi színére. Esetleg jelezd nekik vagy a termékértékelésbe vedd bele.
Még egy érdekesség, ami nem tudom más oldalakon szintén szokás vagy csak a véletlen műve, de amikor megrendeltem a képen is világosan látszik, hogy garfitszürke a cucc, de amikor tegnap bementem érte, a kicsomagolásnál már fekete lett. Nekem ez nem baj, sőt kifejezetten örülök, hogy nem lett egy haramdik szín a fehér bringámon, mivel fekete alkatrészek vannak rajta ott ahol nem fehér, de arra gondoltam hazafele, mi van azzal a vásárlóval aki tényleg szürkét szeretett volna, hiszen amikor kiválasztod és megrendeled, akkor ott van a képen, hogy ez az alkatrész szürke, és más színben az oldalinfo alapján nem is rendelhető..
Én tegnap ezt raktam fel fordítva miután megérkezett, pedig előtte megnéztem a leírását de abból egyszerűen nem tudtam kikövetkeztetni hogy elöl a két pálca, milyen állásban van rendesen.. Végül aztán ennek a képnek az újbóli megtekintése adta meg a helyes állapotot, persze ez a kép nem volt a rajzon, nyilván azért mert azt gondolták annyira egyértelmű a dolog, hát nekem nem volt az. Mondjuk eddig már 3-at felraktam, de egyik deda száram eleje sem volt két darabban, ez a két pálcikás megoldás amúgy tök béna szerintem, bár összeszerelve jól mutat a bringán, jövőre nem fog fájni a kezem, mert három centivel előrébb került ezzel a motyóval a kormány. https://www.decathlon.hu/p/kormanyszar-deda-zero-2/_/R-p-198991?mc=8513838
@fpeter: Pozitív példa a Shimano Dealer's manual, ami egy teljesen jó leírás az összes alkatrész beállítására. Én a csavarok ajánlott meghúzási nyomatéka miatt töltöttem le, de tényleg egy nagyon jó cucc.
@rcs2003: Mint múltkor a mavic keréknél. Na jó, azért belenéztem.
Hát ezt kikérem magamnak az intelligens férfiak nevében. Te a balfaszokról beszélsz. :)
Az első dolog, amit egy intelligens felnőtt férfi kidob, az a használati utasítás. :d
Ha ott a váz nálad akkor az a legegyszerűbb, hogy megméred. Amúgy pedig évjárattól függően létezett belső és külső csészés változatban is (de az is lehet integrált a csapágyazása egyes évjáratoknak). Ettől még lehet golyós és ipari csapágyas is a csapágyazás. A fejcsöve 1 1/8"-os fent is, lent is, tapered villa csak akkor megy bele, ha találsz hozzá olyan kormánycsapágyat ami 1 1/8 vázba kell és tapered az alsó csapágy mérete. Láttam már ilyet, de nem kapod meg a sarki zöldségesnél az tuti és szerintem olcsó sem lesz ebből adódóan... https://www.tartybikes.co.uk/images/custom/headsets/large_hopehheadsetlower3.jpg