*Mr.Cannondale: Már mint melyik RST-t??
Alig gyártják már ezt a márkát, és nem véletlenül. Nekem két RST-m és ugyanannyi Suntour-om volt, mindkettőt sokáig használtam/használom. Azt kell mondjam hogy a Suntour belsőleg és külsőleg minden szempontból veri az RST-t, nem hiába ragaszkodom az SR-hez. A boltok nagy részében jóval 20 ezer fölött kapok egy RST-t, Suntour XCM-et pedig vehetsz akár 13 ezer forintért is. Az újább XCM-ekhez maximum 185mm-es tárcsaféket ajánlanak, és rengeteg olcsó dirt bicajba raknak még XCT-t is, pedig ez az egyik leggyengébb termékük. Szerintem ez azért jelenthet valamit.
A másik hogy miért vegyek majd dupla annyiért egy RST villát, amikor sokkal olcsóbban kapok egy jobb Suntourt?
Nem akarok mindenképpen SR-t venni, győzzél meg hogy miért válasszak másfajta márkát. Nyilván jó ha egy teleszkópnak nincs akkora széttartása meg precízen van összerakva, de minden a pályán derül ki. Itt a testbike-on az SR-t nem dicsérik agyon, viszont ez megint olyan dolog hogy valaki vesz 10 ezer körül egy alap XCM-t, de nem tetszik neki a mozgása ezért szétfikázza, a másik meg vesz 20 ezerért egy lockout-os olajcsillapításos XCM-et, és tetszik neki a mozgása meg az hogy zárolható a teleszkóp, ezért 5 répát ad rá és örül hogy ilyen jó teleszkópot vett.
Az a baj hogy itt nagyon sokan úgy írják a véleményt hogy alig használták, közbe meg miután eltörik alatta vagy tönkre megy rögtön megváltozik az álláspontja. Az igazi véleményt az tudja írni, aki alatt már tönkrement az adott termék.