Itt a jelenség:
https://drive.google.com/file/d/0Bzbwx2sdJugGZXgySTJhdk04NzQ/view
Várom az ötleteket, mitől lehet és hogyan lehet megszüntetni.
Itt a jelenség:
https://drive.google.com/file/d/0Bzbwx2sdJugGZXgySTJhdk04NzQ/view
Várom az ötleteket, mitől lehet és hogyan lehet megszüntetni.
@Reaper: Így első hallásra nekem is a küllő a gyanus.Mintha fékezéskor a felni "tovább akarna" futni,és feszület keletkezne a küllők környékén..Biztos van egy haver,akinek tárcsás fékje van.(vagy szervízben)kicserélni a tiedet egy másik kerékre,és így tenni egy próbát.Ha akkor is jön a hang,akkor a féket kell átnézni.(kicsi a valószínűsége..)Ha nincs a hang,akkor a kerékagy+küllő gyanus.Fűzési gond is lehet.Esetleg hibás,deformált,túl feszes küllő,ami az agy kapcslatnál is adhat hangot.Kivenni a kereket,és kézzel feszegetni a küllőket,a felnit csavarni,amennyire lehetséges.Ezek a tippjeim.
Egy videón láttam hasonló jelenséget ennél a keréknél,ott a küllő feje és az agy kapcsolatánál volt egy kis mozgás.
Amúgy átnéztem, a Crossride->ról írt összes felhasználói véleményt és ott is volt egy tag, aki a küllők pattogására panaszkodott. Ő azt írta, hogy még több ezer km-után is ilyen hangot adott neki, nem akarok szemtelen lenni, de ez valami jelenség lehet "nálatok".. Majdnem én is Crossride->ot vettem, de így olvasva és látva mindezt, most már örülök, hogy XM319-lett! :-) De nem akarok marháskodni, tényleg fogalmam sincs, azt ugyan tartom, hogy ez kűllő-hang, de hogy hogyan lehet megszüntetni és hogy kell-e egyáltalán, a ha a funkciója amúgy hibátlan a keréknek, azt nem tudom..
@Reaper: B@sszus akkor nem tudom! Én azt tudom, hogy a videót +néztem(többször is) és az nem fékhang! De sajnos csak egy bringás vagyok nem szerelő, nincs több tippem, hogy mi, de hogy nem a fék az biztos!
@Tom771014: Megnyomkodtam a küllőket, nem tűnnek lazának és nem ad ilyen hangot. Az agy is teljesen jónak tűnik, picit sem kotyog, szépen forog a csapágy is.
Amúgy + a féket úgy tudod kizárni, hogy kiveszed a villából a kereket, és finoman, de határozottan megmarkolsz három-négy küllőt és összenyomod, nem állatul, hanem picit csak, de érzéssel! Ha akkor is adja ezt a kerregő hangot, akkor fűzés-gondok, valami nem jól van, nem elég vagy túl feszes néhány küllő, ha viszont, csak visszatéve a villába adja ezt a hangot, akkor én tévedek! Akkor viszont roppantul meglepődnék..
Ez egyértelműen, a felni és a küllő kapcsolatából adódó hang, nekem is hasonló szettem van SLX SM-RT 64M 180mm tárcsákkal és mecha tektro fékekkel, de a fék nem ad ilyen hangot, a fűzést és az agyat ellenőrizd!
@fecseke: Zsír új xt-fék, XT tárcsákkal, minden csavar meghúzva...Nekem úgy tűnik, hogy a fék fogja a tárcsát, a kerék mozdul tovább és akkor adja ezt a hangot...