Megbízható ez a kereskedő?

1-10 (10 hozzászólás)

Elküldve: 2025.10.16. 12:16 SAA 

• SAA avatar
Témaindító hozzászólás:

Jobb híján itt szeretném megkérdezni, hogy vásárolt-e már valaki "Cycleszone" eladótól? Több hirdetése van, pl: https://bolha.testbike.hu/apro/zipp-404-firecrest-wheelset-543278 Megbízható, nem átverés? Állítólag Mardridból jönne az árú. Köszönöm előre is.

Elküldve: 2025.10.16. 15:15 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Meg akartam nézni, de nekem már a víruskeresőm blokkolta az oldalt! :))) Amúgy minden, ami kicsit is gyanús és nagyon jó vételnek tűnik, az MIND átverés is szokott lenni!

Elküldve: 2025.10.16. 15:02 SAA 

• SAA avatar

@SAA: a sok kérdőjel emoji akart lenni... :-)

Elküldve: 2025.10.16. 15:01 SAA 

• SAA avatar

Köszönöm a segítséget! Marad a pénz nálam és folytatódik a keresgélés ????????????

Elküldve: 2025.10.16. 14:39 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@SAA: gondolom amiatt mert felfüggesztették a usert.

Elküldve: 2025.10.16. 14:14 SAA 

• SAA avatar

Hát akkor nem utalok... jó ár lenne, de ezért IS lett gyanús... Azzal kezdődött egyébként, hogy jeleztem, Tatabányán venném át, de kiderült, hogy egy munkatárs révén adják itt fel a hirdetést... érdekes, hogy a velük folytatott chat-em nem maradt itt meg az oldalon, de ez lehet én bénaságom is. (Másokkal is váltottam üzenetet, az meg megmaradt az üzenetek között...)

Elküldve: 2025.10.16. 14:02 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

megkérdeztem a CoPilotot, hogy szerinte maga a szülő weblap egyáltalán megbízható-e, mert nem találtam pl. konkrét cégnevet meg ilyesmit a Terms&Conditions lapjukon.

innentől a CoPilot válasza:

CopilotA johnallcyclesbike.com weboldallal kapcsolatban több forrás is gyanús vagy átverésre utaló jeleket említ: ???? Gyanús jelek és vélemények:

A 2bike.rs kerékpáros fórumon több felhasználó is jelezte, hogy az oldal „maglát árul” (értsd: átverés), és a hirdetett kerékpárok képei különböző környezetekből származnak, ami arra utalhat, hogy nem valódi termékeket kínálnak. [2bike.rs] Egyes hozzászólások szerint a hirdetők botként viselkednek, és céljuk, hogy előleget csaljanak ki a vásárlóktól (pl. 10% foglaló). A weboldal nem szerepel megbízható webshop-listákon, és nincs nyoma hiteles vásárlói véleményeknek sem a Trustpiloton, sem más ismert értékelő oldalakon. A domain nem ismert kerékpáros körökben, és nem található a nagyobb biciklis webshopok között sem. [forum.testbike.hu]

???? Mire figyelj, ha webshopot ellenőrzöl:

SSL tanúsítvány: titkosított kapcsolat (https://). Cégadatok: elérhető-e a cég neve, címe, adószáma. Kapcsolatfelvétel: van-e működő ügyfélszolgálat, telefonszám. Vásárlói vélemények: keresd meg független oldalakon (pl. Trustpilot, Reddit). Túl jó árak: ha valami túl olcsó, az gyanús lehet.

???? Összegzés: A johnallcyclesbike.com nem tűnik megbízható webáruháznak. Több fórumon is átverésgyanús tevékenységről számoltak be, és nincs hiteles vásárlói visszajelzés. Ha kerékpárt szeretnél vásárolni, inkább válassz ismert, EU-s webshopot, mint például:

bike24.com rosebikes.com bike-discount.de

Szeretnéd, hogy segítsek megbízható alternatív webshopokat keresni a kívánt kerékpártípus alapján?

Elküldve: 2025.10.16. 13:56 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@SAA: a TestBike Team felfüggesztette a profilt. Nyilván nem nyomozó itt senki, simán előfordulhat hogy jóindulatú kereskedő, aki a világ több pontján jelen van, és a webshopja helyett egy magyar apróhirdetéses lapon keresztül igyekszik nyitni a pénzes magyar piacra, de lássuk be azért ennek kicsi az esélye.

Ha szeretsz levelezni, kérdezd meg a madridi képviseletet, hirdettek-e a TestBike-on ((:

Ha szeretnének, van amúgy partneri programja a TB-nek, úgy regisztrálva nem merül fel gyanú a valódiságukkal kapcsolatban ( :

Elküldve: 2025.10.16. 13:19 SAA 

• SAA avatar

Köszi a segítségeket!

A kontakt által erre a weboldalra jutottam: https://johnallcyclesbike.com/ Ez amerikai oldal és cím, de állítólag van Mardridban üzletük (az egyik ott megadott telefonszám valóban spanyol), vagy képviselőjük, azon keresztül jönne a rendelt áru. Kaptam egy proform-jellegű számlát, de nem utalok egyelőre, mert rossz az előérzetem...

Elküldve: 2025.10.16. 13:00 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Szia,

Felettébb gyanús. A képeket ugyan nem találtam meg google kereséssel, de lehet magán hirdetésekből vagy gyengén keresőoptimalizált oldalról lőtte. Simán lehet teljesen tiszta is a biznisz, de saját tapasztalatom szerint 80% hogy nem.

A TB kontakt címére elküldtem a felhasználó profilját, gondolom majd megszakértik.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!