Most szeretném a bringázást elkezdeni és elég eltérő adatokat találtam a neten! 48cm-től egészen 56-ig is láttam és ez elég nagy különbség számomra. Még nem próbáltam egyik méretet sem de az 50-52-es tűnik nekem a legmegfelelőbbnek.
Most szeretném a bringázást elkezdeni és elég eltérő adatokat találtam a neten! 48cm-től egészen 56-ig is láttam és ez elég nagy különbség számomra. Még nem próbáltam egyik méretet sem de az 50-52-es tűnik nekem a legmegfelelőbbnek.
@perelli: Ilyen értékű vásárláskor én mindig körül nézek illetve próbálok kicsit jobban belemrülni a témába, de ez a kerékpár téma kicsit bonyolult még. A tanácsokat szívesen fogadom, és az általad ajánlott Kellys- kerékpár kifejezetten megtetszett. És ahogy látom van 21"-os méretben.
@Onei: legalábbis ezt nem.
Ha nagyon kezdő vagy, ne kapkodd el, olvasgasd a véleményeket, bátran kérdezz fórumon, és pár hét múlva, mikor világos lesz, kb. milyen felszereltség mire jó, akkor vásárolj kerékpárt.
A másik, ha már voltál olyan szerencsés vagy okos, hogy vásárlás előtt fórumoztál, akkor nem árt tudnod, hogy a magyar adó és egyéb viszonyok miatt a kiskereskedők hatalmas árréssel kénytelenek dolgozni. Szóval csakis akcióban szabad bringát beszerezni. Nálam a -30 % a lélektani határ. A listaárakat hagyjuk meg azoknak, akik nem neteznek.
@perelli: Ez így még nem mond sokat nekem, mivel nagyon kezdő vagyok. De ezek szerint Te nem ajánlod a Meridát.
Legalább azt írjuk le, hogy 100 ezerért lehetőleg ne vegyen senki menetes racsnis kerékpárt.
http://tuttibringa.hu/akcios-kerekparok/cross/kelly-s-coach-helix-2013-detail
Ilyet se vennék, de akkor ez legalább 3x8-as kazettás.
a 18"-as ajánlott de egy 20"ast is nézz meg. hasonló adotságok vannak(testsüly,magasság)
@OKdoki: Igen Hervis-es. Ahogy nézegettem nincs rajta rosszabb alkatrész mint más hasonló kategóriákon és még lehet lesz plusz kedvezményem rá. A Merida az ez: http://bikefun.hu/product/merida-2014-crossway-05-v-fekete-sarga
@Onei: Sajnos én nem vagyok ennyire tapasztalt. A Meridák jó bicajok, egy kezdőnek. Unalmasak, sterilek, de ezt a mi szintünkön nem érezni. Ha pontosan tudod mennyit szánsz rá, akkor először néz körül az interneten. A Kilimanjaro Hervis-es, igaz? A nagy sportboltok előnye, hogy már nem vackokat árulnak, mint egy szupermarket, és nagyon jó ár-érték arányt lehet kifogni. Én nem ódzkodnék tőlük, sőt én egy Decathlonos Országútival szemezek.
@OKdoki: Köszi! Ha hazamegyek megmérem kíváncsi vagyok, hogy melyik is. Az 50-52-re azért néztme, hogy jó mert kiállítva azt tűnt, olyannak, amit át tdunék lépni. Egyébként tudsz valamit a Kilimanjaro 28-as cross bicajokról? Ezt és a 2014-es Merida Crossway 05V-t nézegetem, mint kiinduló alapot. Tudsz valamit róluk?
A belső lábhosszodat mérd meg. Szerintem az nagyon fontos. Utána már a kalkulátor segít. Ha úgy álsz mint én, hogy a magasságom 179 cm, amihez országúti esetén 56-58 lenne az ideális, míg a belsőlábhosszom csak 79-80 cm, amihez 53-54 es vázméret szükséges, úgy a közepes lenne talán a legjobb ami 55-ös. http://www.testbike.hu/kalkulator/kerekparmeret/mtb