Értem itt az: acél alap, fémes alu alap, organikus acél alap, organikus
Értem itt az: acél alap, fémes alu alap, organikus acél alap, organikus
@johnny336: okés, THX, megpróbálom beszerezni valakitől Pécsett normál áron, hogy tudjak menni a héten, de 2500-3-at nem adok érte, ha nem megy, akkor Bringabutikban jó olcsó.
@perelli: BBB BS-52, BS-53 is kompatibilisek, de nekem annyira nem vált be. Sokáig tartott bekopnia, és fékerőben alulmarad a B01S-hez képest, ráadásul jobban is melegszik.
Mármint hogy ez műgyantás, azt tudtam, csak azt nem, hogy ez a típus-e.
@perelli: jó hozzá. 445, 446, 485, 486, 525, 535 mind kompatibilis. B01S, E01S jó hozzá. Előbbi gyanta, utóbbi fémes. RT51 szerintem elviseli mindkettőt.
Shimano BR-M486 tárcsafékem van Shimano SM-RT51 tárcsával. Betétet szeretnék cserélni, nekem a gyári megfelelt. A tárcsa elvileg csak műgyantással kompatibilis, viszont a Shimano műgyantaalapú fékpofához (B01S) nem sorolják fel a 486-ot (ehhez még fémes betétet ajánlanak, de a legtöbb bringán SM-RT51-gyel szerelik). Van másik fajta betét, vagy ez jó hozzá?
Egyszerűen xc-re általában organikus betét használnak mert alacsony hő fokon jobban fog és lassabban kopik mint egy fémes és dh-ra általában fémes betét használnak mivel magas hő fokon jobban fog de gyorsanban kopik. Az alu vagy fémes alapot annyi hogy az alu jobban le vezeti a hő ami fékezéskor keletkezik , de drágább
ez engem is érdekelne BB7-es fékem van de én városi forgalomban használom, ahogy olvastam ide az organikus jobb lenne, mivel a fémes csak magas hőmérsékleten fejti ki a hatását, és gondolom sok idő mire felmelegszik a tárcsa.
@Ns-biker87: Avid BB7 203mm első és Avid BB7 180mm DH-ra szeretném használni
mire akarod használni??? milyen fékhez,mekkora tárcsával stb...ezeket is leírhatnád kérdésként!