Üdv! Adott egy 622x18 felni méretű kerék. A felni külső mérete 24 mm. Szerintetek 32-622 vagy 35(37)-622 külső a jobb választás?
Üdv! Adott egy 622x18 felni méretű kerék. A felni külső mérete 24 mm. Szerintetek 32-622 vagy 35(37)-622 külső a jobb választás?
@szellemkutya Köszönöm! Végül megtörtént a gumi vásárlás,és maradtam az eredeti méretnél, így a 700x40c méret lett.
@Viktor082: Azért azt még érdemes figyelembe venni a választásnál, hogy milyen szintű felhasználásra kell csak beton vagy vegyes terep(az előbb nem gondoltam erre)! Ha a jelenlegi méret teljesen megfelel akkor nem biztos, hogy el kell térni tőle! Nem akarlak elbizonytalanítani csak magamból indultam ki! Elnézést!:)
@Viktor082: Nem lesz rosszabb a komfort érzet. Keményebbre fújhatod, ezért haladósabb is lesz.(Kérdés persze, hogy ez számít e?)Jó a salvo sokat bír, vastag defekt védelem, fluo csík, az ára is ezt mutatja! :)
Na itt részletesen le van írva MINDEN mit tudni érdemes!:)
Sziasztok! Szerintetek melyik külső lenne a jobb választás? -Maxxis Overdrive 622-42(700x40c) -Schwalbe Road Cruiser HS377 622-42(700x40c) -CST Salvo High Protection C1316 HP 622-37 Trekking bringára szeretném feltenni,már jó ideje vacilálok rajta,és a fentebb említettem külsőkre esett a választásom. Nekem a CST a legszimpatikusabb,de nem találtam csak 622-37 méretben. Az eredeti 700x40c -hez képest mennyit "romlik" a komfort,vagy kicsi a különbség,nem jelentős?
@Viktor082: Egy adott külsőnél ez max. 100 grammot jelenthet, de még annyit se. Gördülési ellenállásban jelentéktelen. Kormányzás érzetben talán érezhető, de alig. Próbáld ki. Baj nem lesz belőle.
Sziasztok!A trekking bringámon a külsőre 700x40 van feltüntetve.Cserélni szeretném.A kérdés az lenne,hogy van értelme annak,hogy az első valamivel keskenyebb lenne mint a hátsó keréken lévő?Pl. : 700x35 előre 700x40 hátra. A minta és a márka megegyezik. Lehet hülye kérdés de kíváncsi lennék,hogy jó lenne?
@Zodiacus: szia, a felni mérete meghatározza a gumi méreteket, van lejjebb egy táblázat, de szerintem 28asnál vékonyabbat nem érdemes...
700x35 gumi méret helyett szeretnék vékonyabbat a trekkingre. Meddig mehetek méretben lefele? Láttam már kúpos kialakításút is.Kevesebb súrlódás mellett megmarad a gumi tömlőssége. Hol találok ilyet, van valami megnevezése az ilyen kialakításnak?
@valentinramona: Ugyanilyen első kereket vettem nemrég. Volt rajta 25-ös CST Compressor, most pedig 28-as szélességű CST SuperHP van rajta. Persze azon múlik valóban, hogy mire is kell, ahogy Ftest is írta.
@valentinramona: Hi! 32-35-37 szélességűt vennék, ez attól függ, hogy neked mi kell: sebesség/komfort/"terep" Itt egy táblázat, ebven megtalálod, hogy milyen méretet tehetsz rá. http://www.yasec.hu/muhely/kulsogumi.htm
Hello! Egy ilyen felnit néztem ki magamnak, viszont szeretnék segítséget kérni, milyen külsőt ajánlanátok hozzá méretben?
http://www.bikecentral.hu/elso-kerek-622-es-fekete-duplafalu-szegecselt-coilduck
@Swazi: Ahogy VAUZZZJ mondja, a súly számít leginkább és a megengedett nyomás nagysága. Persze a minta is, de a városi használatra szánt gumik többsége jól gördül, főleg az outis gumik 32-és változata. Már amelyekből van.
@Swazi: http://foto.testbike.hu/media/pics/galleries/15810/tn_13_3034.jpg
Én 32-essel járok a városban, ami a gyakorlatilag 34mm széles. Ha tényleg aszfalton használod, elég a 32-es bőven. Én nem lassítok kátyúk miatt, nem kell kerülgetni minden kis repedést. Egyedül az útfelújításnál a murva ami veszélyes bütykök nélkül. Arra figyelj, hogy hajtogatósat vegyél, és 120-180TPI-set! A súly sokkal többet számít, mint a futófelület szélessége.
JPeti86 : Nekem most egy 47-622 Scwalbe Marathon van fent. Csak elkezdett a felni felett kb 10mm-rel a felnivel párhuzamosan szétrepedni. Ezért gondolkodom, hogy vékonyabbra cserélem. A felütés miatt vacillálok a méreten 32 vagy 35mm legyen.
OKdoki: Aszfalton használom. Sebességen akkora különbség van 32 és 35 gumi között?
Köszönöm a segítséget mind a kettőtöknek.
@Swazi: Ugye az átlag trekking felni 19-és, de nem egy gyártónál láttam már hivatalosan is 18-as méretü felnit. A lényeg, hogy 42-622 gumi gyári szerelésnek számít több trekking is, ergo nem lesz problémád a 37-eszel. Megjegyzem, ha nem tévedek az ETRTO 37-622 nem egyenlő a 35-622-vel, csak akkor ha francia méretezésben adják meg ami 700-35C. Bár simán lehet, hogy az egyik gyártó 37-se nem szélesebb, mint a másik 35-se. Kérdés inkább az, hogyan akarod használni? All round, azaz mindenfelé? Én a 35-t választanám erre megfelelő gumival. Sportosan a városban, aszfalton? Mehet a 32-és.
Szia! A felninek a belső szélességét kell megmérni. Valami 18 mm körüli érték kell legyen valószínűleg. A gumi szélességével kapcsolatban szerintem ízlés kérdése, az általad felsoroltak kompatibilisek lesznek.
Amúgy amit a gumikra ráírnak, az a "futófelület szélessége" aminek nem sok köze van a valósághoz, vagy a gumi igazi szélességéhez, amit felfújva tolómérővel mérhetsz. Két, papíron azonos méretű gumi között lehet jó nagy különbség. Ha teheted, vedd a kezedbe a gumit és nézd/mérd meg jól.
Nekem volt ténylegesen 47 mm-es szélességű gumi is 19-es felnin, csak vigyázni kell a járdaszegélyeknél, hogy ne üsd fel.