Le szeretném csiszolni a vázamat. Kérdésem az lenne, hogy mennyi időt vesz igénybe a csiszolás, és milyen eszközöket szerezzek be hozzá?
Le szeretném csiszolni a vázamat. Kérdésem az lenne, hogy mennyi időt vesz igénybe a csiszolás, és milyen eszközöket szerezzek be hozzá?
Én csak acélvázakat csiszoltam, szóval alunál lehet hogy nem működne:
+1db KéziHőlégfúvó (min:550C'-ot tudjon:), +1db drótkefe....
A hőlégfúvóval melegíted a vázat, és ha a a festék elszíneződik/hólyagosodik, akkor az adott részen nekiállsz a drótkefével:) Max2óra a váz (Villával együtt:)
csatlakozom kromofág de kesztyű meg ilyeneket vegyél fel mert nem gyenge cucc
@pokdani: Nem feltétlenül para, bár én magam nem csináltam még, de itt az oldalon már láttam olyat aki alu vázról szedette le homokszóróval a festéket és nem lett semmi baja. Mondjuk az dh váz volt. Egyébként lehet szabályozni a nyomást, hogy ne fújja olyan erősen, pár óra munka és tökéletesen le lehet vele szedetni a festéket. Majd én is azzal akarom az enyémet.
@KBalazs: hát csak az aluminium váznál szerintem para
amugy köszi a válaszokat :)
Csatlakozom. Kromfággal lekened egy darabon, megvárod hogy fellazítsa, aztán nekimész spaklival és/vagy drótkefével. Szemüveg (pattog a lekapart kromofágos festék és mar), maszk, kesztyű kötelező jelleggel ajánlott.
Kromofág nélkül ha fémig le akarod csiszolni, akkor szánj rá 3-4 napot meg 5-6 jobbkezet könyöktől lefelé.
ha a fémig leakarod csiszolni akk nyilván vmi sarokcsiszolószerű vmivel mennyél neki..ami elég kemény ahoz h lehozza a festéket de a vázat ne csessze szét..azonban hacsak a festékba akarsz belecsiszolni és arra festeni, akk elég a vizes csiszolópapir..bár azzal elégsokidő egy egész vázat megcsinálni..