Sziasztok!A MERIDA MATTS 40D- gyári felnijére rá lehet rakni 2.40-es köppenyt?
Sziasztok!A MERIDA MATTS 40D- gyári felnijére rá lehet rakni 2.40-es köppenyt?
@veszigeri: Félreértesz, csak a MATTS 40D-ről beszéltem. Sokáig csak egyedül voltam vele, ezzel a típussal az oldalon, most meg 1 hét alatt két embert is látok. Ahhoz képest, hogy "csak" hobbi kategóriás darab.
@veszigeri: sok sikert hozzá. Majd szóljál melyik bankfiókot rabolod ki, hogy ne járjak arrafelé, még eltalál egy kóbor TEK-lövedék :D
@Teaf: Akkor azt elég rosszul hitted, mert a Merida nagyon népszerű hazánkban, annak ellenére is, hogy nem a legjobb az ár/érték arányuk. Tény és való, nekem is Merida-m van, de az már biztos, hogy a következő vázam az valami egyedibb darab lesz, nem pedig ilyen Taiwani tömeggyártás:)
@Teaf: Szia.Igazad van ha lesz időm elmegyek valami bringás boltba az a biztos.Köszi:D
@Zoli73: Szia! Nekem is MATTS 40D van. 17mm-es Alex felniről beszélünk, ugye? Én 2,25-ös Schwalbe-t raktam rá, de attól is féltem először. Gondban vagy, hogy vennél, de nem akarsz zsákba macskát se venni gondolom. Hát nem tudom, azért szívesebben raknám minimum egy 19-es felnire! Elméletileg, mivel a felni peremes, meg kell hogy fogja, de ha van egy jó boltos ismerősöd kérd meg, hogy vegyen egy 17-es felnit, egy belsőt, meg egy 2,4-es külsőt és ad hoc rakja össze, aztán próba cseresznye. Ui.: azt hittem már csak nekem van egyedül ilyen gépem az országban, de látom azért szaporodunk rendesen! :D
@veszigeri: Köszi a választ!Egyébként láttam egy bringán ilyen gumikat és megtetszett(:
Ha a vázban elfér (és szerintem igen) akkor minden gond nélkül rakható rá 2.4-es gumi. Az tény, hogy a felni szerepet játszik, hogy milyen széles gumit rakhatsz fel rá, de ez MTB-oknál a legtöbb esetben bő keretek között variálható. Viszont nem igazán értem, hogy mi szükség egy hobby XC gépre 2.4-es külső?? Ha terepezni mész, még a legdurvább körülmények között is bőven elég egy 2.25-ös, de én inkább egy 2.0-ást, vagy egy 2.1-es javasolnék:) (Én 2.0-ást használok XCM versenyzésre, és még sehol sem éreztem úgy, hogy ne lenne elég ballonos)