Sziasztok. Jelenleg BB5öt használok de,a vélemények alapján jobb a BB7.Mi a lényeges különbség,a két fék között? Más a betét mérete?A BB7nél a külső pofa is állítható,ez miért jó/jobb? A lényeg hogy szeretném ha,kiveséznénk a témát..
Sziasztok. Jelenleg BB5öt használok de,a vélemények alapján jobb a BB7.Mi a lényeges különbség,a két fék között? Más a betét mérete?A BB7nél a külső pofa is állítható,ez miért jó/jobb? A lényeg hogy szeretném ha,kiveséznénk a témát..
@tamas88: nézz körbe itt az aprón, vannak jó áron komplett hidrós fékek. Pl.: http://bolha.testbike.hu/hirdetes.php?clid=75850
Én tőle vettem, pont ilyet, 180-160 használom XC-re, és tökéletes a 80 kg-hoz.
@tamas88: nézz szét használtan. A jelenlegi XT fékrendszerem tárcsástól cakk und pakk alig jött ki drágábban mint egy új BB7-es fékrendszer (+karok, bovdenek), a tárcsákat újonnan vettem, a fékek jó ha 50km-t futottak.
Egyébként a BB7-es egy príma fék, de azért nem hidrás. Viszont az olcsó hidrásokat csakugyan kenterbeveri.
@Krupcheck: Köszi a válaszodat.Jelenleg BB5ös fékem van.Jól elvagyok vele,eddig mindig megfogott. Majd szeretnék komolyabb féket de,csak mechanikusban gondolkodom.Hidrós nem kell,az olcsóbbakról elég sok a negativ vélemény,a jobbak meg drágák,annyit meg nem szánok fékre...
A BB7-en a külső pofa is állítható kézzel. Magyarul ha bármivégett elmászna a féked beállításam kézzel utána tudsz állítani (a belső pofának a forgatója egyébként eléggé meg tud szorulni, szóval olykor elkél a gyárilag hozzá adott torx kulcs).
Ahogy írtad más a betét mérete is, a BB7 tudtommal négyszögletes, a BB5 kerek, kisebb felülettel.
A belső kialakításuk, áttételezésük, stb nem tudom mennyiben tér el.
Egyébként lehet vesézgetni a témát, meg mm-ről mm-re összehasonlítani a két féket, de a végeredmény a lényeg: nem egy kategória a két fék. Ha teheted, mindenképpen a BB7-et válaszd, abban nem fogsz csalódni. A BB5-nél viszont van rá esély. Akkor inkább egy Hayes MX4, elvileg az még olcsóbb is, és tudja ugyanazt a fékerőt, mint a BB5.
Lehet félreértettem valamit, de nekem BB5 van, és ott is mindkét pofa állítható.