Mi az előnye/ hátránya ennek a telónak a duplavállashoz képest?

1-8 (8 hozzászólás)

Elküldve: 2015.02.18. 14:08 buch7 

• buch7 avatar
  • sima XC-s
Témaindító hozzászólás:

Mi az előnye/ hátránya ennek a telónak a duplavállashoz képest? Ld kép

http://kepfeltoltes.hu/150218/caffe_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nem az érdekel, hogy ez a konkrét teló milyen, hanem az, hogy ennek a konstrukciónak alapvetően mik az előnyei hátrányai? Nem nagyon látni ilyet, duplavállas van mindenütt.

Elküldve: 2015.02.19. 13:28 drummerdevil 

• drummerdevil avatar
  • sima XC-s

Fatty-ből,asszem volt 50-80, és talán 100mm is.

Elküldve: 2015.02.19. 11:30 Zero-X 

• Zero-X avatar
  • DH/Freeride arc

@buch7: Annyit mindenképp a javára írnék, hogy szerintem a legjobban védett teló az bepiszkolódással szemben. Viszont a minimum 100 mili mozgás nekem többet nyom a latban és ez talán még nincs 80 sem.

Elküldve: 2015.02.19. 08:35 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

A duplavállassal szemben egyébként azért nem marad alul, mert nem lehet összevetni. A duplavállas teleszkóp általánosságban nem jobb, mint a szimplavállas, 'szimplán' csak másra való (és nyilván arra jobb is, miképp a saját területére meg a szimpla való).

Elküldve: 2015.02.18. 17:19 drummerdevil 

• drummerdevil avatar
  • sima XC-s

Krupchek, nagyjából le is írta a dolgokat.A tűgörgős megoldás miatt nagyon finom mozgású a cucc, de szervizelni már nem olyan nagy öröm :D, amúgy a bikepro webshop üzemeltetője, név szerint Ardó Tamás, nagy szakértője, és rajongója ennek a cuccnak, szóval tőle minden infót megszerezhetsz, biztosan nagyon szívesen válaszol neked ha írsz mélt ill. ő tuti h szervizelni is tudja, ha netán ilyet vennél, és később gondod lenne vele :)

Elküldve: 2015.02.18. 16:56 buch7 

• buch7 avatar
  • sima XC-s

Igaz összekevertem a dupla és a szimplavállast. Szimplavállassal vetném össze. Persze tőle összevethetjük duplavállassal is, de azért azzal szemben biztos alulmarad.

Elküldve: 2015.02.18. 15:45 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Szerintem nem a duplavállasról, hanem a szimplavállasról beszélünk most, illetve az általános két becsúszós teleszkóp konstrukciókról.

A duplavállas fogalom ezt takarja.

Szóval az átlagos (szimplavállas) telókhoz képest: előnye valószínűleg annyi, hogy kisebb a felület ami csúszik, ergo kisebb az indulási ellenállása (amikor elkezd mozogni), valamivel esetleg könnyebb tud lenni (erről nem vagyok meggyőződve, utána kellene nézni).

Hátránya voltaképpen nincs, már amennyiben a rugóutat nem tekintjük, hiszen van ahol nem előny, sőt hátrány a túl nagy mozgás, meg az avval járó telómagasság.

Érdekessége, hogy a Cannondale egybecsúszós telóinál - ld. ez a Fatty, vagy a Lefty telók) - nyolcszög profilú a becsúszószár, és tűgörgők vezetik meg. Ily módon könnyebben mozog, és ugyanolyan merev, mintha két becsúszószárral lenne megvezetve.

Elküldve: 2015.02.18. 14:27 drummerdevil 

• drummerdevil avatar
  • sima XC-s

Szia!

Az általad linkelt telót (ami, amúgy egy Fatty), igen nehéz összehasonlítani, egy duplavállas telóval,mivel a kettő felhasználási területe teljesen különböző,de gondolom ezeket te is tudod.Bár sosem használtam ilyet (csak próbáltam), de talán nem véletlen,h legendássá lett.A mozgása hihetetlen, és ha nem vársz túl nagy rugóutat, akkor nagyon jó választás lehet,akár a mindennapokra is.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!