Mi az optimális pedálcsapásszám?

1-6 (6 hozzászólás)

Elküldve: 2014.09.06. 09:25 bottecchiabp 

• bottecchiabp avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Mi az optimális pedálcsapásszám? Terepfüggő? Kerékpárfüggő? Monti, oúti stb?

Mire ügyeljek? van olyan komputer ami méri a csapásszámot. nagyon szép de fogalmam sincs a kapott értékekkel mit kezdjek. percenként ennyi meg annyi-ez egyelőre semmit se jelent nekem.

Köszönöm

Elküldve: 2014.09.06. 19:14 bottecchiabp 

• bottecchiabp avatar

egy montis meg azt mondta nekem, hogy sík egyenes úton akadály nélkül van értelme pedálcspást mérni, de mondjuk montival semmi. hiszen nehezebb terepen már az nagy szám ha az ember halad egyáltalán nemhogy még a csapásszámot nézze.

@WAUZZZJ:

Elküldve: 2014.09.06. 18:10 WAUZZZJ 

• WAUZZZJ avatar

@bottecchiabp:

Szia! Én sem vagyok versenyző, de pulzusmérős az órám, és nem bántam meg. Pulzusmérőset szerintem olcsóbb venni, mint pedálfordulat jeladósat.

Sosem versenyzem, csak munkába járok a bicajjal. A pulzusszám sokkal több információt ad menet közben, mint a pedálfordulat. Főleg egy dombon, nagy szélben.. Már kiismertem magam mennyi a világvégéig pulzusszámom, és mennyi a ne tovább. Ha időben visszaváltasz nem dőlsz ki a hirtelen erőlködéstől, és végső soron messzebbre jutsz.

A pedálfordulat pedig nagyon ember függő is. Van aki nyomatékból megy, van aki fordulatból. Alkat kérdése is.

Elküldve: 2014.09.06. 11:19 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

@bottecchiabp: Minden annak a függvénye hogy mennyire akarsz komolyan foglalkozni még amatőr szinten is a formáddal. Ha úgy érzed szükséged van rá, nyugodtan vegyél olyan órát/komputert amivel az adott útvonalon tudod a pedál fordulatszámot mérni ill. a pulzust. Ha vezetsz edzésnaplót akkor meg tudod nézni hogy két hónappal korábban ugyanazon az útvonalon mennyit teljesítettél, sebességben pedálfordulatszámban. Persze érdemes azt is lejegyezni hogy az adott napon hátszél, szembe szél volt-e stb..

Elküldve: 2014.09.06. 09:59 bottecchiabp 

• bottecchiabp avatar

ezt meg se kérdezem, h érdemes -e beruházni olyan órába, ami pulzust mér? nem vagyok versenyző!

@ArtWolf:

Elküldve: 2014.09.06. 09:34 ArtWolf 

• ArtWolf avatar
  • Csapassuk a Pilisben csapat
  • Csapassuk a Pilisben csapat

Az, ami neked kényelmes. az országúti versenyzők 100 körül, fölött pörgetnek, de ez nem meghatározó egy - jó értelemben vett - amatőrnek. Szerintem, ha nem versenyzel, teljesen fölösleges ezzel foglalkozni. Mármint a konkrét csapásszámmal. Meg kell találni, hogy neked mi az optimális, és azt igyekezni tartani kb minden körülmény között, de ezt lehet érezni.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!