Sziasztok! Napokban előkészítettem egy vázat festésre. Ki gitteltem az apró sérüléseket majd csiszolás után alapoztam. Sajnos csak bordó alapozó volt itthon így azzal csináltam. Mai nap folyamán megvásároltam a szükséges szín/színek mennyiségét. Kérdeztem az eladót mennyit várjak a száradással és azt a választ kaptam 2 óra bőven elég. 2 óránként festettem 2 rétegben a feketét. Aztán kimaszkoltam ráfújtam fehéret. Vártam a fehér száradásával 2 órát aztán elkezdtem fújni a neonzöldet. A probléma csak itt kezdődött. Mégpedig a neonzöld feloldotta a fehéret majd aztán a feketével kezdet el keveredni. Vártam újabb 2 órát és elkezdtem a maszkot eltávolítani. Majd szörnyű valósággal szembesülve a maszk felszedte jó pár helyen a feketét. Kép: https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13102700_1099503403435379_4781798819981084094_n.jpg?oh=2ea785f30e0f8e3ea4bff0b374db5548&oe=57E6C698
A kérdéseim a következők lennének. Az mennyire lenne jó, ha a színek száradásával 2 napot várnék. A folyamat a következő lenne: Eltávolítom a mostani sikertelen festékrétegeket kromofággal. Aztán ezt nitro higitóval átmosnám. Szóró gitt majd finom csiszálás. Aztán alapozó ami fehér, várnék 48 órát. 24 óra eltelte után maszkolnám és első színt tényleges 48 óra eltelte után raknám fel. Aztán megint 48 óra közben átmaszkolom. második szín és 48 óra után a lakkot fújnám fel végső folyamatként. Milyen anyagot ajánlotok a maszkoláshoz? Az előző festésnél milyen hibát vétettem? Előre köszönöm a megtekintést és a segítséget is.