Miért ereszt le nagyon lassan a gumi?

1-6 (6 hozzászólás)

Elküldve: 2015.06.02. 12:11 jcesc 

• jcesc avatar
  • virsli gumis/oútis
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok! Az a gondom, hogy akármilyen külső/belsőm volt eddig, a nyomás mindig szökik belőle valahogy. Lehet ez normális is, nem tudom. Jelenleg pontosan ez a jelenség: - 8,5-8,8 barra fújom reggel mindkét kereket - 22 km-t tekerek városban - otthon már csak 8 bar van mindkettőben

Nekem 8 bar-on már nagyon instabil érzés, minden kanyarban olyan, mintha nyúlna a gumi, ki a akarna csúszni, stb.. Állásában nem, vagy csak minimálisat ereszt, de ha megyek vele, akkor lemegy 8-ra. Az alá nem igen szokott lemenni. Így minden nap reggel fújnom kell bele. Tehát 8,8-ról 8-re lemegy hamar, az alá már több nap kell. Ha mondjuk 1 hétig nem fújom, akkor állásban lemegy 7,5-re.

Nem hiszem, hogy defekt, mert eddig mindig ez volt a tapasztalatom, minden gumival. Vagy ez egyszerűen így működik, fogadjam el, pumpáljam naponta?

Köszi, és bocs, ha amatőr a kérdés! :)

Elküldve: 2015.06.04. 22:03 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@sziklánülö: De azokat azért gondolom nem 8 bárra fújkáltátok. Ettől függetlenül egyet értek, a belső minőségét eléggé lerontották. Tiszta műanyagosak, nem gumiszerűek (nyilván kevesebb kaucsuk, több töltelékanyag, éljen az olcsósítás).

Erre a lerontásra anno akkor jöttünk rá, mikor elszakadt a gumi a csúzliban, és az új belsőkből sehogy nem akart normálisan repülni a kavics.

Elküldve: 2015.06.02. 17:42 sziklánülö 

• sziklánülö avatar

Persze hogy ereszt...A gyárak valamiért "törekszenek" a gagyi minőségre.Egyszerűen gyenge minőségű belsőket nyomnak a piacra.Én is heti,vagy két heti rendszerességgel pumpálok.De nem fél bárt,akár 1-3-at is.Szinte az összes belső ereszt(porózus).Van 20,26,28 colos gumim,mindet fújom rendszeresen.Igazan van az előttem szólónak,van valamennyi természetes eresztés,de az nem heti 1-2-3 bár. Miért mondom,hogy gagyik a belsők?Mert ha akarnák,akár rendesen is le gyárthatnák.Mire gondolok?Én Csepel bringán nőttem fel.A fateromnak is volt vagy egy tucat...Emlékszem,tavasszal felfújtuk azt a belsőt,és ha nem volt defekt akkor több hónapig is tartotta a nyomást.Pl:a jó öreg:Taurus...

Elküldve: 2015.06.02. 14:52 csepregi 

• csepregi avatar
  • DH/Freeride arc
  • leszaromcsakbiciklizzünk csapat
  • leszaromcsakbiciklizzünk csapat

@jcesc: Azért a drága gumiknál is odakell figyelni, a drágább tömlő általában könnyebb is és egy határ felett olyan vékony a gumi "fala", hogy szinte naponta kell fújni. Akár az is lehet hogy csak piszkos a szelep és nem tud jól zárni. Víz alatt buborékozik vagy annyira nem ereszt?

Elküldve: 2015.06.02. 13:03 jcesc 

• jcesc avatar
  • virsli gumis/oútis

Köszi! Presta szelepem van. Lehet, hogy akkor keresek valami drágább belsőt, de általában 1-2 félét találok, főleg, hosszú szelepes kell.

Elküldve: 2015.06.02. 12:51 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Egy bizonyos szintű eresztés normális, mivel minden anyag porózus valamennyire. Ez nyilván nagyobb nyomásnál fokozódik. Az 1 hét alatt 8-ról 7,5 barra teljesen normális.

Ha 8 feletti nyomásról lemegy 8-ra ilyen gyorsan, az meg valószínűleg szelep hiba. Presta szeleped van? Azoknak nem tudom mennyi a max nyomás, amit tényleg meg is tartanak, az autószelepesek viszont nem nagyon szeretnek ekkora nyomást bennfogni.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!