Miért nem fér be a tárcsa a fékbetétek közé olajos tárcsaféknél?

1-10 (10 hozzászólás)

Elküldve: 2013.02.16. 10:42 nemigabi 

• nemigabi avatar
  • DH/Freeride arc
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok! Vettem egy készre szerelt olajos fékrendszert, a féktest: shimano br-m486. Az a problémám vele hogy a fékbetétek annyira szorosak alapból hogy nem megy rá a tárcsára... Hogy tudnám beállítani laikusként, hogy nagyobb rés legyen és rácsusszanjon a tárcsára? Előre is köszönöm!

Elküldve: 2013.06.12. 20:04 buddha85 

• buddha85 avatar
  • sima XC-s

Egyébként shimano hayes dyno sportról van szó..

Elküldve: 2013.06.12. 20:00 buddha85 

• buddha85 avatar
  • sima XC-s

@kovacstibor79: Vmi miatt eléggé "rág a fékkar" amikor behuzom, hátsónál nincs ez a probléma, és a kerék kivétel előtt az elsőnél sem volt...annyit csináltam, hogy fellazítottam a féknél a 2 csavart, közepes erővel behuztam a fékkart és így ebben az állapotban huztam meg a csavarokat! Tárcsa szépen siklik nem ér bele, viszont eléggé rág, darabosan lehet a kart behuzni, nemértem mi lehet..levegős?!

Elküldve: 2013.06.12. 19:33 kovacstibor79 

• kovacstibor79 avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • Heves megyei XC, outi bringások csapat

@buddha85: tul misztifikálták akkor mikor eladták... nincs semmiféle speciális beállítás. Esetleg a kerék kivett állapotában nem lett megnyomva a fékkar? mert ha olyankor megnyomod a dugattyúk kieshetnek, és ha csak simán visszateszed levegős lesz a rendszer...

Elküldve: 2013.06.12. 19:27 buddha85 

• buddha85 avatar
  • sima XC-s

Nem lett olajos, hozzá sem nyúltam, csak defektjavítás volt...nekem nem ér bele a tárcsa ha megpörgetem a kereket...ezekszerint akkor te sem tudsz "spec"beállításról..mert nekem ezt mondták mikor vettem, de én hülye nem foglalkoztam akkor vele mi a fenére gondolhatnak..

Elküldve: 2013.06.12. 19:16 kovacstibor79 

• kovacstibor79 avatar
  • túrázgató/városi harcos

@buddha85: Szia!

Ez így elég érdekes, hogy nem fog a féked... ugyanis kerék ki - be tételnél nálam eddig olyan fordult elő hogy a tárcsa beleért a betétekbe és hozzásúrlódott, de ezt ugy szoktam beállítani hogy a féktest felfogató csavarjait meglazítom, a féket behúzom teljesen és ugy tartom addig míg a csavarokat meg nem húztam. Nem lett esetleg olajos a tárcsád a szervízelés közben? Mert attól tudnám elképzelni a fékerő csökkenést...

Elküldve: 2013.06.12. 19:05 buddha85 

• buddha85 avatar
  • sima XC-s

Sziasztok.

Vettem egy bringát és hidraulikus a tárcsafék rajta. Vásárláskor azt mondták, ha pl defekt vagy vmi van és kiveszem a kereket a visszatétel spec beállítást igényel a tárcsafék miatt, én akkor nem foglalkoztam ezzel...gondoltam visszateszem a kereket, beillesztem a tárcsát a betétek közé, meghuzom a closet és ennyi... Egyik nap kaptam defektet, csere meg minden, és azt veszem észre nem fog úgy a fékem...na most itt vmit rosszul csináltam és tényleg oda kell visszahelyezéskor még vmire figyelni? valaki világosíton már fel....előre is köszönöm!

Elküldve: 2013.02.16. 21:33 nemigabi 

• nemigabi avatar
  • DH/Freeride arc

köszönöm szépen, hasznos infók voltak, sikerült minden nagyon jó a fékhatás!

Elküldve: 2013.02.16. 11:18 dirtfan 

• dirtfan avatar
  • DH/Freeride arc

Tekerd ki a nyomáspontot, teljesen, és utána valami lapos szerszámmal (pl.: fa véső) és feszítsd szét a tárcsákat.

Elküldve: 2013.02.16. 11:15 domexd 

• domexd avatar
  • BMX gyilkoló
  • Bmx StreetDirt csapat
  • Bmx StreetDirt csapat

Valamivel feszítsd szét a fékbetéteket, hogy legyen annyi hely, hogy beférjen a tárcsa.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!