Van egy 25 éves KTM Life Sport Trekking kerékpárom Shimano Deore LX 570 szettel (kivéve a hajtókar az 571-s) és Ritchey Rock Comp felni pár. Azt vettem észre az utóbbi időben hogy megszokotthoz képest esős nedves időben hosszabb a féktávom mint amit megszoktam ilyenkor pl. kb. 2-t fordult a kerék mire elkezdet fogni a fék ha vizes/nedves volt a felni most legalább a duplája.Eddig egy alsó polcos fekete testű piros belsőjű bikefun fékpofát használtam gondom nem volt vele (azt hittem a probléma jelentkezésekor hogy elkopott a fékpofa és azért van ez szét szereléskor láttam még hogy még egy kicsi van még benne a kopás jelzőig) de ennek elllenére váltottam Ashima fékbetét V-fékhez - 2 komponensű a probléma megmaradt. Lemostam féktisztíval a felni oldalát és addig töröltem míg a rongy/papír tiszta nem maradt. a fékpofákat is felcsiszoltam de a probléma megmaradt. Szervízt is megjártam vele ők is értetlenül álltak a probléma előtt felninek semmi hiábaja nincsen szerintük száraz időben "harapnak" a fékek bowdenek és a bowdenházak is újak Jagwire Basics Sram/Shimano Road/MTB fék bowdenszett van fent. Felnicserét javasoltam mert már másra nem bírok/tudok gondolni ő szerintük ez nem feltétlenül fogja ez megoldani és BBB 7.000FT-s elektromos kerékpárhoz való fékpofákat javasoltak.
Szerintetek mi lehet a gond mire nem gondoltam vagy gondolt a szervíz? Előre is köszönöm a segítséget