Milyen előnyei vannak a Shimano Dura-Ace középcsapágynak az alsóbb kategóriás középrészekkel szemben? Az integráltra (Hollowtech II) gondolok. Van egyáltalán lényeges különbség? Esetleg tartósabb vagy pár grammal könnyebb, vagy ilyesmi?
Milyen előnyei vannak a Shimano Dura-Ace középcsapágynak az alsóbb kategóriás középrészekkel szemben? Az integráltra (Hollowtech II) gondolok. Van egyáltalán lényeges különbség? Esetleg tartósabb vagy pár grammal könnyebb, vagy ilyesmi?
@Rainy: Oké, közben utánanéztem nemzetközi fórumokon és lényegében ugyanezt írják. Szerintem nem olyan vészes az ára, 6-8ezerért szoktak hirdetni dobozosat is, nem komplett hajtóművet vennék. De tényleg fölösleges akkor Dura-Ace-t venni, hát még janizni se lehet vele, mivel alig látszik...
@bmf: ha nem vagy versenyző akkor szerintem nagyon felesleges ennyi pénzt kiadni ilyesmire :) ultegra csapágy is kb olyan tartós lesz... azt nem tudom, hogy a beltartalomban van-e valami különbség, de ezt szerintem annyira érezni nem lehet, maximum a súly meg egy pár plusz km amiben mutatkozik, de az árkülönbözet miatt csak hype
Nem írtam egész egyértelműen, de csak a külső Shimano csapágyakra gondoltam. Úgy gondoltam, hogy a DA csapágyban pl. kerámiát használnak, mivel a váltóban is van egy kis karbon, vagy a hátsó sorban egy kis titánium...
Ha külön szerszámot kell hozzá, akkor meg végképp nem veszek ilyet, azt max. egy Chris King csapágyhoz vennék :)
A montimon egyébként xt középrész van és az is eléggé hasonlónak tűnik az alsóbb kategóriásokhoz
@bmf: az, hogy vehetsz hozzá külön szerszámot mert kisebb az átmérője mint a sima hollotechnek :) inkább vegyél ultegrát azzal nem lesz ilyen gond, amúgy a kettő között elvileg súlybeli különbség van csak, átlag bringásnak felesleges ilyesmivel foglalkozni...
Merevebb.A biztos.Mivel kivul vannak a csapagyak,igy nagyobb tengelyatmero meet,megy bele. Könnyebbnek,hogy konnyebb nem tudom.
Elvileg tartosabb,habar ez nem szentiras.
4eves octalinkem hiatlan.Meg xt hollowtec is ment ma szet egy ev alatt.:)