Hány Celsius fok alatt érdemes térdmelegítőt hordani? Én olyan +5°C körül már szoktam, meg persze alatta is, kérdés, hogy ha jön a jó idő, még meddig hordjak? Válaszokat, tapasztalatokat előre is köszönöm.
Hány Celsius fok alatt érdemes térdmelegítőt hordani? Én olyan +5°C körül már szoktam, meg persze alatta is, kérdés, hogy ha jön a jó idő, még meddig hordjak? Válaszokat, tapasztalatokat előre is köszönöm.
Van már pár évnyi térd és karmelegítős tapasztalatom , de hozzá kell ehhez adni , hogy én fázós vagyok. 15-18°C-tól (függ a hőérzettől és a kívánt tereptől is , országúton hiába is pörgeted a menetszél hidegebb, terepen és főleg kaptatón meg túl meleg lenne) már nálam van és a nyári nadrág alá felhúzom. Igaz kicsit hülyén néz ki az erdő közepén öltözgető bringás , de a funkcionalitás mindenek felett. Maximum 5°C-ig jó nyári nadrággal , ez alatt csak és kizárólag téli hosszú nadrág jöhet szóba (bár még nem membrános). Ha a hőmérséklet talajszintnél 8°C környékén van és hegyre készülök akkor mindenkép téli nadrágot húzok és felhajtom a szárát míg fel nem érek , lejtőn lehajtom és viszonylag jól kihúztam a terepet. Kamáslival , még ha csak a leginkább alap szélállóról is van szó nagyon-nagyon pozitívan befolyásolható a hőérzet , de ez már túlmutat a térdmelegítő használatán.
Alapvetően a térdmelegítő használatát az aláöltözőhöz tudnám kötni , mikor már a mez alá felveszel egy laza aláöltözőt akkor vidd magaddal a karmelegítőd is , és mire hazaérsz addigra elkelhet a térdmelegítő is.
Én egész télen hordtam, de a továbbiakban hanyagolni fogom a használatát, amíg megvan 8-10°C, mert kicsit elszorítja a vérkeringést, ha pedig lazítok rajta akkor meg lecsúszik. Érezhetően nehezebb hajtani így, hogy elszorítja a vérkeringést, de haladni szeretnék, és erőlködök, hogy meglegyen a szokásos tempó. Nem tudom, hogy az erőltetés, vagy a hideg a rosszabb, de az biztos, hogy a kettő együtt a legrosszabb kombináció.
@dave55: Én is kénytelen voltam beruházni egy térdmelegítőbe, de azt én nem hordom csak bringán, mert vannak helyzetek mikor kényelmetlen. Egyébként én is azt mondom hogy 10 fok alatt már mindenképp kell. A felett már tul meleg és hamar beizzad a térdem, persze ez függ attól is hogy neked milyen is van pontosan.
Nem tudom, hogy érzékeny-e, de én is hallottam, hogy bringán könnyen megfázhat, nagyon megijedtem, azóta ha hidegebb van akkor is veszek fel ha gyalog vagyok :). De én is kora ősztől már elkezdtem hordani, és még sokáig is tervezem, csupán kíváncsi voltam mi a "normális".
10 fokig mindenképpen. Ha érzékeny a térded, akkor tovább is. Ezt nehéz belőni. Miután két éve télen megfázott a térdem, és az izület sajnos nagyon-nagyon lassan jött rendbe, ezért én szinte csak nyáron nem hordok térdmelegítőt. :)