Milyen kormánykupakot vegyek? S.O.S

1-9 (9 hozzászólás)

Elküldve: 2014.07.04. 11:40 Norby86 

• Norby86 avatar
  • virsli gumis/oútis
  • Csapassuk a Pilisben csapat
Témaindító hozzászólás:

Vásároltam egy 1 colos stucnit tegnap ami túl lógott a kormánynyakon kb 8mm-t. Ennek következtében amikor a kormánynyak végén a zárókupakot meghúztam, elrepedt a müanyag régi zárókupakom. Szóval S.O.S-be szükségem lenne egy új zárókupakra, azonban 1 coll-os kupakokat nem nagyon árulnak már, maximum rendelésre. Esetleg az 1 1/8 coll-os kupak is jó lehet a kormány nyakra? Úgy értem a csavar szélessége ami a rózsába is megy, az egyezik gondolom, csak a kupak szélessége nagyobb mint az 1 coll-os. Ez esetben még jó is lenne mert ez a stucni amit vásároltam, elég vastag fallal rendelkezik és nem bánnám ha szélesebben takarna.

Elküldve: 2014.07.05. 01:06 Norby86 

• Norby86 avatar
  • virsli gumis/oútis

@WAUZZZJ: Jól mutat és jó ötlet. :) Eszembe is volt hogy mivan ha fakötésű alátétet tennék oda. Csak a méretével nemvoltam tisztában. De jó hogy mondtad, mert veszek pár darabot akkor ebből. Mondjuk időközben ma jártam a boltokat és végül meg is oldódott a gondom. Vettem egy 1 collos Bike Positive rugós zárókupakot amibe volt csillag is. Igaz itt a csillag ilyen érdekes megoldással van benne, ugyanis nem kell beütni hanem van alul egy kerek fém és fölötte van a csillag ami ha meghúzom a kormány nyakon a csavart, ráfeszül erre a kerek fémre. Szóval ezzel gond nélkül meg tudtuk húzni haverom segítségével, ugyanis vennem kellett még 5 mm hézagolót ami végül kevésnek bizonyult, mert olyan 7mm kellett volna, a 10mm már sok volt. Szóval flexel leköszörültünk 2mm-t a kormánynyak magasságából és mostmár teljesen jól fogja a kupak a kormányt. :) Nem kotyog, a tegnapi zsírozásnak köszönhetően pedig gyönyörűen fordul. Remélem ez a zárókupak attól hogy ilyen spéci kialakítása van belül, nem fog még kilazulni.

Elküldve: 2014.07.04. 21:37 WAUZZZJ 

• WAUZZZJ avatar
  • túrázgató/városi harcos

Elküldve: 2014.07.04. 21:23 WAUZZZJ 

• WAUZZZJ avatar

Ezt a problémát egy ideig fakötésű alátéttel oldottam meg. Nem szép, de működik. A 6-os nagy méretű fakötésű alátét pont jó méret 1"-hoz. A legelső csavarboltban 2 Ft darabja. Ha 3-at felteszel tisztességesen meg lehet húzni amíg nem jön meg a rendelt szép kupak.

Elküldve: 2014.07.04. 13:59 Norby86 

• Norby86 avatar
  • virsli gumis/oútis

@Solfrutta: Mindnek van? :( Még ezeknek is? http://www.bikeplus.co.uk/images/product/A2Z-topcap-blue.jpg Mert akkor tényleg nagy a gond. 1 colost nem találok, max rendelésre.

Elküldve: 2014.07.04. 13:46 Solfrutta 

• Solfrutta avatar

@Norby86: az 1/8-os kupak nem lesz jó, mert annak is van belső pereme, nem fog passzolni a stucniba.

Elküldve: 2014.07.04. 11:48 Norby86 

• Norby86 avatar
  • virsli gumis/oútis

Régi fajta a-heades ami nem menetes hanem hagyományos mint az újaknál amik már 1 1/8-as mérettel rendelkeznek. :) Azért kupakot vennék, de nemtudom hogy az 1 1/8 coll kupak jó lenne e. Mert ha a belső mérete tehát a csavar mérete azonos, akkor nem gond ha a kupak feje szélesebb, még előnyös is. :)

Elküldve: 2014.07.04. 11:46 hefi 

• hefi avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Norby86: amúgy nagyobb használt kerékpárokat is forgalmazó boltokban biztos van 1"-os ahead kupak!

Elküldve: 2014.07.04. 11:44 hefi 

• hefi avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Norby86: gondolom a-heades a kormány. A kupak csak arra való, hogy behúzza a villát, utána a stucni fogja tartani a villanyakat, szóval miután meghúztad a stucnit, akár ki is csavarhatod a kupakot :)

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!