Milyen külső gumit vegyek ami többet kibír mint 2 év?

1-19 (19 hozzászólás)

Elküldve: 2026.03.01. 15:59 hulk77 

• hulk77 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok!

Már a sokadik külsőt veszem többféle márka, és árkategória, de szinte mindegyik kirepedezik 2 év után. Tudom, hogy egyre silányabb minden, de ez már bosszantó. Tudtok ajánlani valami márkát ami ezt megugorja? Próbáltam : Rubena, Mitas, Cst,Continental,Obor, ... Köszönöm.

Elküldve: 2026.03.23. 16:14 hulk77 

• hulk77 avatar

@Makky: Köszi, megfontolom !

Elküldve: 2026.03.23. 14:11 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Hagyjuk. Valami kaka van vele...

Elküldve: 2026.03.23. 14:11 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Valamiért levágta a végét. Szóval

Elküldve: 2026.03.23. 14:08 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

A Schwalbe-k nekem is kevésbé repedeznek, mint a Continental-ok. Ez igaz mind a trekking/túra és az országúti verseny gumijaikra is. Nem tudom mire kell, de a Schwalbe Marathonnal meg lehet kerülni a Földet is! :) Én hátsó(!) keréken 45e km-t raktam bele! Első keréken lehet 100e is belemenne. (Én mondjuk

Elküldve: 2026.03.22. 19:14 hulk77 

• hulk77 avatar

@tourazo: Köszi! felírtam, legközelebb megnézem. Nekem a continental town ride sl volt, de hamar berepedezett, és leszakadt a falc része.

Elküldve: 2026.03.20. 18:32 tourazo 

• tourazo avatar

@hulk77: Szia. Nekem aszfalton a Schwalbe Road cruiser plus és a Land cruiser plus gumik váltak be. 7-8000km-t bírtak aszfalton használva.

Elküldve: 2026.03.03. 15:55 hulk77 

• hulk77 avatar

@fpeter: Kösz a választ

Elküldve: 2026.03.03. 15:55 hulk77 

• hulk77 avatar

@Krupcheck: Köszönöm a választ. Én CsT-t az asszony bringájára vettem, ősszel, tavaszra kuka. Vissza is akartam vinni, de sajna nem tartottam meg a blokkot. Continentalból valami kevlárperemes volt, az kb 2 év után nagyon berepedezett, és a falca is lerepedt egy helyen. Köszi a tippeket, Maxxis még nem volt, lehet kipróbálom.

Elküldve: 2026.03.03. 10:27 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Mondjuk releváns lehet az is, hogy nálam mik estek szét:

• Réges-régen, fixin nyúztam Vittoriákat, az mindegyik repedezett 1-2 évesen. Szerencsére azon gyorsan el is koptak :D
  • Babakocsira vettem Mitas / Rubena külsőket (tulajdonképpen bringagumi ez is, csak 10 meg 12"-os) azok csapnivalóan néztek ki már egy év után

Amúgy ha a szövet egyben van, akkor nem nagy ügy, hogy van egy kicsi repedés. Nem jó, mert a szövet is kapja az áldást a külvilágtól, de nem is feltétlen cserélném a gumit attól, hogy a fedlap kicsit repedezett.

Elküldve: 2026.03.03. 10:21 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Amúgy épp csak az alapkérdést nem válaszolta meg senki. Pedig full jogos. Tuti receptet én se fogok tudni adni, csak azt a pár gumit tudom megírni, amivel nekem van tapasztalatom.

Alkalomszerűen bringázok. Lehet csak szerencsém volt, de nekem a Conti TrailKing vagy 5 évig fenn volt, szálszakadás miatt kellett cserélnem, de ahhoz köze lehetett a túl keskeny felninek is (nagyon meg kellett nyúzni a gumi szereléskor).

A jelenlegi gépparkon van

• egy szett Continental Double Fighter, abban 5 év meg 1900 km van, tökéletesen egyben van, zéró repedés, vagy más elöregedési nyom
  • egy szett Maxxis Crossmark II, azt tavaly raktam fel, pár száz km van benne maximum, idén még nem vettem észre hogy repedne, vagy akár csak jelét mutatná bármilyen elöregedésnek
  • (egy szett Maxxis Reaver, ez lényegében vadiúj, nem releváns)

Asszony bringáján van CST valami városi/trekking akármilyen gumi, idejét nem tudom mikor raktam fel, de ilyen 6-7 éve kb, az is egyben van még, pedig az aztán nincs se ápolgatva, se semmi, nyáron simán kinn áll a napon is, ha azzal megy dolgozni.

+1 dolog: a gumiápolók nem sokat segítenek. Ha petróleumos, még árt is. Valamelyest védhetnek az UV-tól meg az ózontól, de a vulkanizált gumi egy stabil szerkezet, tele mindenféle keresztkötéssel, annak sok vizet nem zavar egy ilyen kence. Ezek a kötések persze szép lassan lebomlanak - vszeg egyre kevésbé lassan, hisz mindenki olcsót akar gyártani, nem tartósat. A savak, olaj, ózon, UV nagy ellenségei.

A mindenféle ápolóra írt "mélyápolás" meg hasonlók szimpla bullshit, a felületénél bentebb egyik se jut, ha igen, akkor vagy ő maga megette, vagy már eleve szétesett a gumi. Szabad kenegetni, szilikonnal, vagy normális összetételű "ápolóval", de leginkább esztétika, szép lesz a felület, ennyi.

Elküldve: 2026.03.03. 01:43 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

A gummó fogyóeszköz. Én még outin is minden tavasszal cserélem.

Elküldve: 2026.03.02. 16:40 hulk77 

• hulk77 avatar

@rcs2003: Az sok nekem, de tekerek. :)

Elküldve: 2026.03.01. 21:29 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Tekerj sokat. Évi ~6000km és így kb két év alatt elhasználódik a futófelület mielőtt ideje lenne kirepedni :)

Elküldve: 2026.03.01. 17:59 hulk77 

• hulk77 avatar

@rcs2003: Ja, igazad van. Csak kicsit bosszantó.

Elküldve: 2026.03.01. 17:47 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Amúgy meg ha kireped teljesen, szövettel együtt, akor meg sajnos ez van. Tavaly én is értem haza úgy hogy egy buborék kandikált ki a hátsóm oldalán, a belső gumi. Máskor meg talán egy kő vágta ki szintén a hátsót pár cm hosszan, az is kuka lett. Ez van.

Elküldve: 2026.03.01. 17:45 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Nem fog kirepedni magától. Azért van benne a szövet. Az tartja össze a konstrukciót, nem a gumi. :)

Elküldve: 2026.03.01. 17:28 hulk77 

• hulk77 avatar

@rcs2003: :D ne hegyjam szabad levegőn :D . Hát régebben azért többet bírtak. Most ami van Orbea azt nagyon szeretem, de az előzőt is le kellet cserélnem Balatonkör előtt, mert féltem hogy kireped. Vettem egy ugyan olyant, most nmeg a másikon van egy 2 cm-es repedés. :(

Elküldve: 2026.03.01. 17:10 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Ne hagyd kint a szabad levegőn, néha fújd le szilikonsprayjel vagy inkább kend le akkor nem csapsz össze minden mást körülötte, ne használd leengedve, stb. A gumi ilyen, kirepedezik. Az idő eszi meg. Az idő mindent megesz. Kétévente azért nem nagy teher cserélni egy szettet. :D Legyél nagyvonalú és szard le.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!