Milyen sárvédőt, csomagtartót ajánlotok több napos MTB túrázáshoz?

1-26 (26 hozzászólás)

Elküldve: 2013.05.16. 09:56 Alkapánó 

• Alkapánó avatar
  • sima XC-s
Témaindító hozzászólás:

Üdv!

Több napos MTB túrához szeretnék sárvédőt felszerelni a Kelly's Mobster-emre. Elöl csak pálcás, hátul esetleg a vázhoz is tudok rögzíteni. Tud valaki jól használható, megbízható sárvédőt ajánlani.

Illetve csomagtartót is kell majd felszerelnem. Ehhez is kérnék segítsége! Milyet érdemes beszerezni?

Köszi!

Elküldve: 2013.05.18. 21:08 Alkapánó 

• Alkapánó avatar
  • sima XC-s

@BalageUMF: Köszi!!! :))

Elküldve: 2013.05.18. 15:07 Ns-Biker87 

• Ns-Biker87 avatar
  • dirt/street gyerek

@testbikemarfoglalt: akkor bringázz csukott szemmel......... nem mindenki extrém vonalon bicózik......akk ők mértne használhatnának sárvédőt vagy akár kosárkár a bicón?? de biztos mindent meg tudsz magyarázni......

Elküldve: 2013.05.18. 08:58 testbikemarfoglalt 

• testbikemarfoglalt avatar
  • dirt/street gyerek

@KTibi: nem megy bele a szemedbe ha becsukod

Elküldve: 2013.05.18. 02:02 BalageUMF 

• BalageUMF avatar
  • dirt/street gyerek
  • -----DSG----- csapat
  • -----DSG----- csapat

@Alkapánó: van egy nem pálcás megoldás. nagyon masszív és itt a városba nagyon sokan használják az sks bevertail xl-t. szélesebb gumi is befér alá és elég hosszú, tehát szépen véd. csomagtartót meg mindenképp egy alumíniumot vegyél mert ha acélra nehezebbet teszel lehet, hogy elgörbül ami kellemetlen is lehet.

http://ebike.hu/termekek/kiegeszitok/sarvedo/szett/10701_sks-beavertail-xl-szett/

http://ebike.hu/termekek/kiegeszitok/csomagtarto/hatra/16037_bikefun-24-28-as-allithato-alu-csomagtarto/

ezekből nagyon sokat adtunk el és 0 panasz volt rájuk mindenki meg volt velük elégedve. a sárvédő felfogatása ne zavarjon meg senkit, mivel nagyon jó anyagból tökéletesen áll.

Elküldve: 2013.05.18. 00:43 KTibi 

• KTibi avatar
  • dirt/street gyerek

@KTibi: használnak*

Elküldve: 2013.05.18. 00:41 KTibi 

• KTibi avatar
  • dirt/street gyerek

@testbikemarfoglalt: haver te vagy a biciklisek szégyene, már ha egyáltalán biciklizel.(bocs de a hozzászólásaid szerint értékeltelek, hisz az tőled jön tehát az vagy te)

Esőben mért ne lehetne biciklizni? Pl DHzni is szoktak esőben de ott van bukósisak és szemüveg tehát nem igazán zavarja a ridert az, hogy esik. (egyébként dhsok közt is hasznának sárvédőt, csak azok alig észrevehetőek) Másik dolog meg, azért kell sárvédő mert marhára kellemetlen ha belemegy a sár a szemedbe mivel piszkosul irritálja a szemed, és könnyezel tőle meg szemed nem tudod kinyitni. Biztos ment már szemedbe por vagy szempilla pl na elég szar érzés nem? Bicózás közben főleg gond az ilyen probléma.

Ha valamit nem értesz miért kell vagy minek, de nem tudsz normálisat hozzá tenni/szólni.

Oda ne írj ember!

Elküldve: 2013.05.17. 23:33 testbikemarfoglalt 

• dirt/street gyerek

@Alkapánó: ki az a hulye aki esoben bicozik? meg akkor mar ugyis meg azol minek a sarvedo?

Elküldve: 2013.05.17. 22:04 Alkapánó 

• Alkapánó avatar
  • sima XC-s

@XCode: "Sajnos" az enyém egy verseny váz és minimalista a plusz tartozékok felszerelhetősége szempontjából.

Elküldve: 2013.05.17. 21:57 XCode 

• XCode avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat

@Alkapánó: Akkor az általam látott csomagtartó is elesett, mert az is feltételezi a vázra épített rögzítő elemeket.

Elküldve: 2013.05.17. 21:53 Alkapánó 

• Alkapánó avatar
  • sima XC-s

@XCode: Igen. Én is úgy látom barkácsolni is kell. Bár ez nem gond. Sok mindent így oldok meg:) Csomagtartóból csak olyan jöhet szóba, ami nem az előre kiépített rögzítéshez csatlakozik a vázon.

Elküldve: 2013.05.17. 21:32 XCode 

• XCode avatar

@Alkapánó: Tegnap voltam egy-két boltban, nem ebben az ügyben, de végignéztem a sárvédő kínálatot is. MTB-hez sajnos nem kapni olyan pálcás típust, ami átalakítás (némi bütykölés) nélkül tökéletesen megfelelne. Alumínium csövekből készült csomagtartót viszont még a madaras Cetsó-ban is láttam. Névtelen, de nagyon jó minőségű, minden további nélkül megvenném, ha nem lenne már egy a bicajomon.

Elküldve: 2013.05.17. 21:17 Alkapánó 

• Alkapánó avatar
  • sima XC-s

@testbikemarfoglalt: Mint írtam több napos (1-2 hét) nomád túrázáshoz lenne fontos. Ezt azt jelenti, hogy minden nap tekerünk 80-120 km-t, esőben is. Sárvédő (nem sárhányó) nélkül pl. az első kerék az arcomba nyomja a dzsuvát. Nem igazán érdekelnek a trendek, hogy mihez mi illik vagy sem... Ezt meghagyom a kirakat bicajosoknak:))

Elküldve: 2013.05.17. 19:40 testbikemarfoglalt 

• dirt/street gyerek

@Ns-Biker87: kosárkát is rakjál rá

Elküldve: 2013.05.17. 10:41 Ns-Biker87 

• Ns-Biker87 avatar
  • dirt/street gyerek

@testbikemarfoglalt: mért ne lehetne?? azért mert te másra használod a montit,nem kell osztani az észt.......

Elküldve: 2013.05.17. 10:20 testbikemarfoglalt 

• dirt/street gyerek

@Alkapánó: montira sárhányó ahhoz is csak gratulálni tudok

Elküldve: 2013.05.17. 08:12 Alkapánó 

• Alkapánó avatar
  • sima XC-s

@pappsszi2: Köszi! Nálam a külcsínt mindig felülírja a praktikum és a használhatóság:)) ...főleg egy hosszú túránál.

Elküldve: 2013.05.16. 15:38 pappsszi2 

• pappsszi2 avatar

@Alkapánó: Csatlakzom XCode hoz,sárfogo keresése valójában nem nagy kunszt,Vannak arany árba karbonból,sőt ha kell le is gyártanak bármilyet,de azt a pénzt nem éri meg.Tull képpen a legolcsóbb műanyag hipermarketben kaphatót is rá tudod faragni a cangára legfeljebb nem fut olyan jól majd a design hoz,de telóshoz pálcásat berhelni,az kicsit sufnis nem?Én próbáltam ezt is azt is ,a legjobban üzemelő nem tettszett,A gyári gumimhoz volt 900ft os egyszerű műanyag még pofás is volt,de az új 2.5 ös gumi nem fért be alá.Így elajándékoztam.Fel lehetett fogatnia teló merevítő hídjához kis hézagolással Azt hiszem 6/10 imbusz csavarral tettem föl csak a (első)sárvédő rögzítő füle kicsit túl lógott a hídon,ez a szemnek kicsit zavaró de belefért.Végül megmaradtam a "cross"sárvetőnél.

Elküldve: 2013.05.16. 15:28 Alkapánó 

• Alkapánó avatar
  • sima XC-s

@XCode: Köszi a tippeket!

Elküldve: 2013.05.16. 15:15 XCode 

• XCode avatar

@Alkapánó: A pálcákat rögzítő kengyel (két oldalt egy-egy füllel), illetve a sárvédőpálca gyakorta hozzáér a gumiköpenyhez: ez a pálcás MTB alu-plasztik sárvédők jellemző hibája. A pálcák két oldalt talán 5-5 mm helyet biztosítanak egy szélesebb köpenynek, ez pedig kevés. Némi fúrással-faragással lehet segíteni a bajon. Csomagtartódhoz kikötöd a hátsó sárvédő pálcáit, és azzal több gondod nemigen lesz. Az első sárvédő nehezebb ügy. Kell csinálnod egy szélesebb kengyelt vastagabb alumínium lemezből, illetve a pálcákat szét kell feszítened valamelyest, ne érjenek bele a gumiba. Az acéllemezből készült pálcás sárvédők merevebbek, szélesebb gumikhoz azonban ezek sem illeszkednek tökéletesen. Egyébként minden pálcás sárvédő egy kaptafára készül. A rögzítést ugyan más és más módon oldják meg, de a pálcák így is, úgy is „reszelik” a gumit, ha a sárvédő riszálja a farát. Jól használható, megbízható sárvédőt lehet készíteni. Veszel egy jobbnak látszó darabot, s az elhibázott tervezésből adódó hibákat házilag kijavítod.

Elküldve: 2013.05.16. 14:43 Alkapánó 

• Alkapánó avatar
  • sima XC-s

@pappsszi2: Valami olyasmit szeretnék, amit belinkeltem. Csak a kis illesztő fülekkel leszek bajban.

Csak akkor szerelném fel, ha hosszabb túrára mennénk.

Elküldve: 2013.05.16. 13:43 pappsszi2 

• pappsszi2 avatar

Elküldve: 2013.05.16. 13:42 pappsszi2 

• pappsszi2 avatar

Elküldve: 2013.05.16. 13:41 pappsszi2 

• pappsszi2 avatar

Villába betekerős nem jó,nekem is olyan van igaz sirmiumon van.igy is ugy elázol esőbe de ha már nem esik csak az út vizes jól jön,mert sárvédő nélkül nyakig saras leszel.Igy meg csak a lábad,arra húzol kamáslit azt jó van.plTopeak DeFender M1 MTB első

[Topeak DeFender M1 MTB első]

Elküldve: 2013.05.16. 11:57 Alkapánó 

• Alkapánó avatar
  • sima XC-s

Hegyek közé mennénk sátras, nomád túrára. Aszfalton és néha murván tekernénk. A csomagtartó könnyebb eset.

Sárvédőből ilyeneket találtam:

http://www.georgesport.hu/kiegeszito/kiegeszito_info.php?list=1&submenu=1&category=sarvedotrekking&cid=9390

Elküldve: 2013.05.16. 11:09 attila227 

• attila227 avatar
  • sima XC-s

Erdőbe mentek csomagokkal?? Szerintem csomagtartó legyen erős és könnyű,legyen hátranyúlása hogy a csomag ne érjen bele a hátsókerébe.Valószínű hogy alumíniumból találsz megfelelőt.Sárvédő meg felesleges,nekem gyári volt a bringámon,leszereltem.Mindig állítgatni kellet,beleért a kerékbe kilazult (a táska is mindig elnyomta)zörgött,ha meg esett az eső vizes lettem,csak ha egyenesen mész és nem kanyarodsz akkor véd valamicskét.Ha belemészegy egy tócsába biztos hogy kap belőle a lábad,egy esős nap után nem leszel szárazabb ha van sárvédőd,ha nincs,az biztos.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!