Abban szeretnék segítséget kérni, milyen termo kulacsot tudtok ajánlani, ami valóban tartja a meleget/hideget? Többet kipróbáltam, de eddig egyik sem vált be, nem telt el egy óra, é kihűlt az ital benne.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
Abban szeretnék segítséget kérni, milyen termo kulacsot tudtok ajánlani, ami valóban tartja a meleget/hideget? Többet kipróbáltam, de eddig egyik sem vált be, nem telt el egy óra, é kihűlt az ital benne.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
@Makky: Hú, hát köszönöm a részletes leírást! Ilyen sokat azért nem tekerek egyszerre, de a hideg ugyanúgy hat rám, mindenképp ki fogom próbálni a módszered!
A Zefal-al kapcsolatosan többen is inkább a nyári használatot javasolják szintén.
@Makky: Szerintem a thermo kulacsok inkább a hideget tartják jobban mint a meleget.Meleg italnak egyértelműen termosz.
@Makky:
Sőt. Ha sok zsebes katonai nadrágot veszel föl, akkor azzal már több napos túrára is fel tudsz pakolni. Hátizsák nélkül. :D :D
Ja, és indulás előtt még lemegy egy liter otthon is! Puputeve effektus. :)
@TOMI_77: Az a linkelt Zefal nem jó semmire! Felejtsd el! Nekem is van. Nyáron mondjuk hűvösen tartásra rendben van, de télen nem jó, mert nem is bírja a 100 fokos cuccot! Bele se szabad tölteni elméletileg. Én télen hosszú edzésen úgy nyomom, hogy hátul a mezem zsebébe simán belefér középre egy 1 literes rendes fém vákumos termosz. A másik zsebbe beteszek még egy 0,75l-es szintén vákum termoszt. A harmadik zsebbe megy egyéb cucc. Nyeregtáskában a szerszámok. Kaja az egyik kulacstartóban egy kulacsba. A másik kulacstartóba pedig egy 0,5l-es thermo kulacs. Ennek nem tudom a márkáját sajnos, de ez bírja a 100 fokos teát. Vagyis 1+0,75+0,5l=2,25l-t tudok így vinni. A kulacstartós termosz az csak 1 órát bírja kb. Úgy szoktam csinálni, hogy a vákumtermoszból mindig utántöltöm és 30-60 perc múlva iszom csak, mert addigra lesz pont kellemesen ihatóan meleg. Korábban inni még túl forró később pedig már hideg. Így simán elmegyek 5 óránál többet is hátizsák nélkül! (Bár ismerek olyat, aki sima kulaccsal is elmegy ennyit. Amíg nem fagy be, addig megissza. Utána meg nem iszik semmit, csak otthon.) Még egy trükk: polifoam darabot ragasztottam a vákum termoszok egyik felére, hogy ne nyomja annyira a gerincemet/hátamat, mert főleg a középső nem túl kényelmes sok órán át, főleg amíg tele van.
@modulus: Köszönöm válaszod! Igen, én is épp ezen gondolkozom, hogy hátizsák, aztán abba mehet bele a termoszom, és még ami kell. Amit direkt bringás célra gyártanak azok egyszerűen nem jók, nyáron felforr bennük a cucc, télen meg belefagy. Egyedül az Elite deboyo nevűt néztem, ami rendesen fémből van és tényleg tartja a meleget, van itt, az oldalon is beszámoló róla, de majd 9000 Ft és fél liter fér bele, ez egy óvodásnak elég maximum.
@TOMI_77:
Lehet akármilyen űrtechnológiás a kulacs, ha nincs kellő vastagsága nem fogja a hőt rendesen megtartani. Maximum a meleget, ha képes energiaforrásból meleget előállítani.
Azonos méret esetén lehet valamelyik tovább bírja, mint egy másik, de inkább egy jó termosz és mehet be a hátizsákba.
Egyébként sem árt egyéb felszerelést is magunkkal vinni a bringázásnak megfelelően.
@rcs2003: Termoszom van, csak vastagabb, mint a biciklis kulacsok, és nem megy bele a kulacstartóba.
@TOMI_77: Igen,nekem bejött.(mondjuk én a mall.hu-n vettem tavasszal akcióban 1590-ért.)A termosz se rossz főleg télen.
Miért nem veszel egy termoszt? Nekem bevált kulacs helyett. Órák múlva is még fújni kellett a teát a fagyban annyira meleg volt. :) 1000Ft volt. Erről a Zefalról is ízt írják a véleményeknél hogy 1 óra múlva rendesen lehűl a cucc benne.
Szia!
Köszönöm válaszod!
Néztem ezt is, de nem mertem blindre megvenni, Neked ilyen van?