@buch7: sajnálom, hogy "off", de megpróbálok válaszolni mindarra, ami jött a hozzászólásomra, első körben, elnézést kérek, ha bárkit is megbántottam volna!
Valószínűleg átsiklottam volna az általad indított fórum-kérdésen, de ez a földi halandós dolog kiverte a biztosítékot... Ha azt írtad volna, hogy, keresel max X ezer Ft-ig teleszkópot és kéred a véleményeket akkor továbbgörgetem, úgy, hogy meg se nyitom.... Nem azért mert nem vagyok segítőkész, hanem nagyon minimális a tapasztalatom, nálam 100x sőt 1000x jobban tájékozódott "kollégák" vannak itt.......
Ha megnézed azt, hogy honnan indultam/képeim között láthatod/, egy Schwinn-Csepel Adrenalin, ami használtan került hozzám, ha jól emlékszem kemény 30 ezer forintos áron, most eljutottam egy olyan szintre, hogy megengedhettem magamnak egy második biciklit is, és egy-egy apróbb alkatrész többe kerül most a bringáimon, mint anno a komplett Csepel... Hozzáteszem, a két képen a következő dolgok változtak: az idő, ami megállíthatatlanul telik és a lehetőségek. Ami nem változott az Én. Ugyanaz vagyok most, mint aki egész napokat túrázott a Csepellel. Semmivel nem érek többet mert megengedhetek egy olyan bringát mint amilyen van. Ez a dolog bántott meg. Miért ne lehetne az is "földi halandó" aki megengedhet egy félmillás' teleszkópot magának? Nagyon szar érzés, hogy nem ismerik az embert, és beskatulyáznak mert ilyen gépekre futja... Én sem ismerhetem mindenki életútját, de ilyenkor elgondolkozok, hogy irigység vagy keserűség íratja ezeket a dolgokat, és nem tudom eldönteni.... Úgy gondolom, hogy van létjogosultsága a prémium kategóriás alkatrészeknek, persze fizeti az ember a reklámot/ a sok szponzorált versenyzőt stb stb stb... De hidd el, ezt addig mondod, gondolod így míg rá nem ülsz egy komoly gépre, ha lenne bárkivel a jövőben közös tekerés, nyugodtan odaadom akármelyik bringát, hogy kipróbálja akár egy hosszabb túrán is.
@meridásgaluska: tényleg? a Tiéd is! /irónia az i betűnél keresendő/ :) ;)
@Zero-X : igen, jól írod, mindenki magából indul ki :) Mint ahogy én is. Nyitva áll a határ mindenki előtt, adott a lehetőség, 24 éves koromig nekem sem volt félmillás bringám, csak 30'ezres meg előtte pár hasonló kategóriájú... :)
Ez ide nagyon illik most:
Magad uram, ha szolgád nincs. :)
@ dr.anonimus: ez a határon túli állatfaj egy kicsit meredek, ez az ország szégyene inkább :)
A boltban vásárlásról abszolút igazad van, sokat bukik az ember, bármit vegyen is. De itt egyetértek Zero-x-el, én sem szeretem a használt dolgokat, jó persze egy Mo-n meghírdetett dolog rizikós, sok az átverés, míg külföldről rendelt alkatrészek/komplett gépek teljesen megfelelnek a hirdetésben leírtakkal, nem zsákbamacska, mint otthon, hogy eladják a repedt/törött/balesetveszélyes szarokat.
Az én érvem az új mellet ennyi: Egy új bicikli az új bicikli! Használni vettem, nem továbbadni, így mellékes az értékvesztése, ami egy használtnak is ugyanúgy van... :)
@horika: igen az új, az első használatig új csak, de tudod az életútját, addig amíg nálad van, ha leszarod a szervizelését, karbantartását és tönkremegy akkor az a te hibád. De, ha veszel egy használtat úgy, hogy félévig spóroltál rá, és 2 használat hónap után tönkremegy, mert a kedves előző tulaj, hibátlannak hirdette, de közben még szervizt se látott akkor? bizonyos alkatrészeknél nem lehet képek alapján sok mindent megmondani.
Ha célzás a második fele a kommentednek, akkor jelentem büszkén nagyon-nagyon mellé lőttél. :)
A szüleim támogatása és testvéreim segítése volt az elsődleges szempont, mikor eldöntöttem, hogy elég volt csoportvezetőként 80ezret hazavinni, lehet hogy egy jó karrier lehetőséget adtam fel, nekem másfél év alatt sikerült csop.vez.-é válnom, ami másnak 5 év alatt sem ment, és már akkor lehetőségként ajánlották az osztályvezető pozíciót, ami ha ott maradok mostanra jött volna össze, kb 4 év lett volna és úgy is vinnék haza netto 130-140-et, úgy hogy felelhetnék 15-20ember munkájáért, utána lehettem volna X éven belül esetleg igazgató, de egyszer élünk, nem jó időt vesztegetni..... Szóval megelégeltem és eljöttem Ausztriába dolgozni, és, hát, szinte semmi felelősség, semmi stressz, és nem sok gond gyötör itt. A fizetés pedig sok. Nekem ennyi elég, hogy nyugodtan tudom álomra hajtani a fejem, hogy segítem a szeretteimet. Emellett még jut a bringára és egyéb dolgokra is bőven. Úgy, hogy megtakarítok is, sosem lehet tudni mikor jön nehezebb időszak.
Az új tudvalévő, hogy drágább mint egy használt, nem nagyon érdekel a "hype" faktor, nem azért vettem ezekkel a komponensekkel tűzdelt gépet, mert "rajfaktora"/gyűlölöm ezt a szót, magyar vagyok./ van, ezáltal felvágjak bárki előtt is. Egyetlen dolog nőtt, a büszkeségem, hogy saját erőből értem ezt el. Élvezettem használom mindkét gépem, és nyugodt szívvel adom oda bárkinek, mert tudom, hogy minőséget vettem.
köszöntem :)