Ez mind igaz amit írtok.
Azaz van benne igazság is.
Jobb belátásom van a nagykerekbe szerencsére, mint egy átlag bringásnak (nem tartoznak ide a boltosok, újságírók, versenyzők). Sokáig nem szóltam.
De mikor egyik 1993-as (93!!!!!!!) MBAH-ban arról olvastam, hogy pár hét, esetleg pár hónap várakozási idő van egyes termékekre és már akkor reklamálták ezt, akkor kissé elgondolkoztam.
2007 tavasz: Mongoose Zero G, kb. 65e Ft-os dirt-szerű gép volt. Unakatesómnak ki is néztük áprilisban. Akkor még nem volt. Májusban már nem volt. Következő szállítmány meg majd nyár közepe körül jön talán, vagy nyár végén.
Shimano ruhákat 2-3 éve még nem tudtam venni. 1-1,5 éve meg már nem tudok venni.
Shimano szemüveget ugyanígy, azzal a különbséggel, hogy ami 2 éve megjelent és akkor akartam, az most van sok helyen, de az újak még nincsenek, ill. csak rendelésre, webshopokban. Ahol ugye nem vagyunk kötelesek átvenni. De van annyi korrektség bennem, hogy a boltban nem hagyom ott, ahol amúgy ismerem eladókat meg ők is engem és tudom akkor rajtuk marad.
Tehát vagy megveszem a régit, vagy a "hatalmas" "választékból" kiválasztok egy sznoboknak való Oakleyt, egy kommerz Rudy Projectet, vagy egy hirtelen híres BBB-t, esetleg valami olcsó 1-2 szezont bíró változatot.
Mennyivel más lenne ha legalább egy boltba be tudnék menni, ahol megnézhetném, hogy hogy a fenében néz ki a szemüveg. Most Allezben nézegettem végig a Shimano Equinoxt, S50x-et, 20-ast, stb. De ez sem a teljes választék volt.
Interneten nézelődtem. Van Northwave Predator, ami tök jól néz ki, igaz nem cserélhető lencsés. Naná, h. Győrben van csak, ahova nem járok. Felhívtam pesti boltot. Nincs olyan színben ami nekem kellene, lehet rendelni, de nem tudni mikor jön, valószínűleg csak nyár végére. 5900 Ft a szemüveg. Ebből nem tudnak eleget rendelni.
Nem lehet ezt csinálni.
Szemüvegre költenék 33e Ft-t, ruhákra kb. 40-et és nem tudok venni semmit sem. Ebből a pénzből kb. 15-20 e Ft a boltosé, még kb. ugyanennyi a nagykeré. Átlagban, nem bizonyos nagykerre mondom.
És akkor még nem is beszéltem a Sigma Rox 9 kmóráról, ami itthon 80 körül van, Németeknél most akciósan 120 €.
Lehet ha hoznának a cuccokból párat, és nem adnák ilyen drágán, akkor vennék is ezeket.
De ne mondja nekem senki sem, hogy egy Pearl Izumi jobb, mint egy Shimano, Specialized, Northwave ruha.
Ha azt hallom h. "Shimano nincs, de van Pearl Izumi", legszívesebben azt válaszolnám, hogy ki nem szarja le?
A Shimano nem egy kis márka. Szerintem sokan vennének Shimano ruhákat is.
Northwave-t szintén.
Mégsem lehet kapni sehol.
Megrendelhetem igen. Aztán ha nem jó, akkor szarban vagyok.
Intersportban XXL-es Northwave mez nem jött fel a karomra. Amúgy XL-es polo lebeg rajta.
Nem törpekínában vagyunk, hanem Magyarországon, ahol kemény legények vannak, nem emosok.
Valamit kellene tenni ez ügyben, mert ez így nem működik.
Vegyenek egy mintadarabot, amit körbe tudnak hordani a boltokban, vagy egy boltban van pont és meg lehet nézni.
Ruháknál szintén.