Miylen lánc, fogaskoszorú?

1-4 (4 hozzászólás)

Elküldve: 2015.08.22. 21:42 epicz 

• epicz avatar
  • sima XC-s
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok!

Van egy ilyen bicajom:

http://www.testbike.hu/velemeny/mtb/ktm-ultra-flite/2011

Kisvárosban lakom és a bringaboltban kb duplaáron akarják rámverni az alkatrészeket. Kérdésem, ha én akarnám összerakni a dolgokat, honnan tudom milyen alkatrész kell?

A gond, hogy a lánc néha megugrik és látom is rajta hogy el is van deformálódva.

Találtam pl a specifikáció szerinti fogaskoszorút: http://ebike.hu/termekek/hajtas/fogaskoszoru/kazetta-8-seb/815_shimano-cs-hg50-fogaskereksor/

de honnan tudhatom a sokféle fogosztás közül melyik a jó nekem és ahhoz milyen lánc passzol? Valamint a hajtásnál a 3 fogastányér is elég megviselt, főleg a középső. Abból honnan tudhatom milyen kell?

Elküldve: 2015.08.22. 22:38 Estván 

• Estván avatar
  • virsli gumis/oútis

@epicz: Húha, erre a sebességfokozat kavarodásra nem figyeltem. Természetesen annyi sebességes sor kell, mint a jelenlegi. :)

Elküldve: 2015.08.22. 22:34 Estván 

• Estván avatar
  • virsli gumis/oútis

@epicz: Ha te akarod cserélni az alkatrészeket, három célszerszámra lesz szükséged, ami valószínűleg nincs a háztartásodban. A hátsó sor le-fel szereléséhez kettőre, a lánc bontásához/zárásához egyre. A lánccserével pedig legközelebb ne várj addig, amíg ugrálni kezd a fogakon, így megspórolhatod a sor cseréjét! :)

A fogszám kiosztás mindegy, a mtb-k hosszú kanalas váltója ezek közül mindet elviszi, lehet nyugodtan a legnagyobb (11-32). A lánchoz nincs köze a fogkiosztásnak, csak a lánckerekek közti távolságnak és a lánckerekek vastagságának, tehát a HG53 is mindenképp jó.

A középső tányérnál is annyi a lényeg, hogy 8 sebességes rendszerhez való legyen, 4-ágú mtb hajtóműre (elvileg egy féle lyukkör létezik). De a legegyszerűbb, ha a hajtómű típusára hivatkozol.

Elküldve: 2015.08.22. 22:24 sandorp9 

• sandorp9 avatar
  • túrázgató/városi harcos

Szia,

a bringa a speci alapján 9 sebis, Te viszont 8sebis fogaskoszorút linkeltél be, szerintem keress 9est, a beosztást pedig a felhasználásodra lődd be (terep vagy aszfalt, sík vagy hegyes vidék, illetve/akár erőnléted)... Gondolom ideje láncot és koszorút cserélni, azért ugrál, de lehet a váltót is be kell lőni pontosra... Ha van otthon láncos kulcsod illetve kazetta leszedőd, akkor otthon is megcsinálhatod a cserét, de ha nincs, akkor kérj segítséget vagy szervizbe vidd el. Az alkatrészeket meg keresd a bringán lévőkkel megegyezővel, vagy keress a pénztárcádnak megfelelőket, de figyelj a számokra/tipusokra... A hajtókarnál tudsz cserélni csak tányért (ha csak tányért cserélnél); rá van írva hogy mekkora tányér (hány fogas)... de vannak nálam szakavatottabbak is, akik többet segíthetnek :)

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!