Üdv! Van tapasztalata valakinek 29-es mtb- vel kapcsolatban városi használatban illetve aszfalton?
Üdv! Van tapasztalata valakinek 29-es mtb- vel kapcsolatban városi használatban illetve aszfalton?
A gumira van megoldás, találtam Schwalbe Marathont 2" méretben. Az még jó is volna aszfaltra.
Egyszer kipróbáltam egyet, nagyon jól gurult.Nagyobb a lendülete, mint egy trekkingnek. Ez olcsóbb kategória volt (140 eFt). Van egy másik élményem is. Edzettem a bringámmal (Bp. Margit-híd - Árpád-híd budai oldala bicikliút), akkor találkoztam egy profibb darabbal. Akkor értem el egy 28,7-es átlagsebességet, azzal meg előttem haladt a biciklis,de nem előztem le. Egy felhajtóhoz értünk, akkor lemaradtam tőle, olyan kedvező az ekkora kerék lendülete,széles áttételskálával karöltve.
Ha nagyrészt városban, aszfalton használnád (főleg ha viszonylag sík terepen), akkor találsz sokkal megfelelőbb bringát is egy montinál. Sajnos én is sokkal többet megyek vele aszfalton, mint szeretnék, de olyankor mindig sajnálom a gumikat (és mindig lemaradok az outis haverok mögött :).