Nektek milyen nyereg jött be 100 - 150Km feletti túrákon?

1-13 (13 hozzászólás)

Elküldve: 2014.08.23. 12:30 S-Péter 

• S-Péter avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok! Nyeregcsere előtt állok és érdekelne a véleményetek, hogy milyen típusú nyergeket találtatok kényelmesnek egy-egy 100-200Km feletti túra alkalmával. Olyan férfinyeregre gondoltam ami kényelmes, de sportosabb is és kényelmes marad rajta az ülés akár napi 250km után is körülbelül 15 ezer forintig. Elsősorban emiatt a hosszútávú tapasztalatok érdekelnek.

Elküldve: 2014.09.28. 21:02 spike007 

• spike007 avatar
  • sima XC-s

Okdoki: Igen jól értelmezted a kérdést. :D Köszönöm a gyors válaszod erre gondoltam.

Elküldve: 2014.09.28. 20:14 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@spike007: Sajnos ki kell választanod egy konkrét terméket. Az első vélemény felett három fület találsz. Vélemények, specifikáció, kérdés/válsz. Értelemszerűen a kérdés/válaszba bemész és alul az ablakokban megváltoztathatod a címét is, így új fórom hozzászólás indul, azzal a címmel. Már ha jól értettem a kérdésed?

Elküldve: 2014.09.28. 20:07 spike007 

• spike007 avatar
  • sima XC-s

Sziasztok! Bocsi hogy ezt ide irom, de most regisztráltam és szeretnék kérdést kiirni, esetleg eltudnátok magyarázni hogy hol lehet ezt megtenni? Előre is köszi!

Elküldve: 2014.08.31. 17:21 GM_Flash 

• GM_Flash avatar
  • brutálfutár

@S-Péter: Nekem hosszú távú túrákra a RedX nyergei nagyon bejöttek.

Elküldve: 2014.08.25. 11:09 S-Péter 

• S-Péter avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

Köszönöm a hozzászólásokat.

Elküldve: 2014.08.23. 20:02 elemér 

• elemér avatar

BBB Razer, és Selle Viper.

Elküldve: 2014.08.23. 15:32 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@OKdoki: Legalábbis a szélesség szempontjából.

Elküldve: 2014.08.23. 15:31 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

Ha megméred az ülőcsontod távolságát egy puha karton lappal amire ráhuppansz, akkor esetleg kiszürheted az annál keskenyebb nyeregeket. De egy 140 mm szélesség feletti sportos nyereggel valószínűleg már nem lesz gondod.

Elküldve: 2014.08.23. 15:17 benjamintoth 

• benjamintoth avatar
  • sima XC-s

Nekem selle monte grappa volt, a 120-as túrák viszont kényelmetlenek voltak már nekem hozzá. Jelenleg egy DDK MX 5.0 nyergem van, -400 gramm, keskenyebb, aerodinamikus, nem is drága, csak itthon már nem lehet kapni. Ebay-en asszem 6000 körül vesztegetik. Ezt a nyerget mások is ajánlani tudják, nézd meg a testbike véleményeket.

Elküldve: 2014.08.23. 14:04 XCode 

• XCode avatar
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat

@S-Péter: Nagyjából negyven éve vagyok kétkerekű. Volt egy pár nyergem ez idő alatt. Olyannal nem találkoztam, amire 10 óra ücsörgés, illetve kb. 180 km hajtás után is üdvözült arccal szálltam volna vissza. Kétszázötven kilométer tekerés után még a leszállás is nehezen megy, legyen bármilyen jó a nyereg.

Általánosságban: legjobbak a feszített bőr ülőkék, 15 db ezresből azonban nem jön ki egy rugóval alátámasztott Brooks túranyereg. (Használtan esetleg.) Ráadásul a bőr nem szereti a nedvességet, vigyázni kell, ne ázzon meg.

A műanyag kocsonyával töltött nyergek nem osztják el elég nagy felületen a terhelést, következésképpen 150 km után a legtöbb embernek kényelmetlenek. Ha széles és kemény az orruk, akkor nyomorgatják a belső combizmokat. A műanyag habbal töltött nyergek osztják el legjobban a terhelést, de ezek is hasonló hibákkal terheltek. (Fakírok, a mondottak ellenére, a vasalódeszkához hasonló ülőkére esküsznek.)

Egyszóval próbálkozni kell. Hiába jó egy nyereg az egyiknek, egy másiknak kínzóeszköz lehet. Kinek a pap, kinek a papné, s nekem a lánya.

Elküldve: 2014.08.23. 13:30 Kriszko 

• Kriszko avatar

@S-Péter: Szia, Nekem a BBB BSD 62 Anatomic tökéletesen megfelel, mentem már vele Fertő-tó túrát is gond nélkül.

http://www.testbike.hu/velemeny/nyereg/bbb-bsd-62?rvid=54322

Üdv,K

Elküldve: 2014.08.23. 13:09 ArtWolf 

• ArtWolf avatar
  • Csapassuk a Pilisben csapat
  • Csapassuk a Pilisben csapat

@S-Péter: Nekem Selle Grappa Sure nyergem van (remélem jól írtam), nekem kényelmes hosszú távon is, 2500-ért vettem,sokkal többet tud, mint amit az ára sejtetné (bár kb 3000 km után úgy néz ki, mintha több éve használnám, nagyon kopik). DE! Ami az egyik embernek jó, a másiknak kínpad lehet, mások az alfeleink! Mindenképp olyan helyen vedd meg a nyerget, ahol ki lehet cserélni, és akkor többet is kipróbálhatsz hosszú úton is, de mindenképp vegyél egy "seggpróbát" az üzletben! (nyugi, nem fognak hülyének nézni, hozzá vannak szokva! :) )

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!