Női trekking vásárlás - Milyet vegyek?

1-12 (12 hozzászólás)

Elküldve: 2016.05.08. 07:46 Greenie 

• Greenie avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok!

Női trekking biciklit szeretnék vásárolni. Ezt a hármat néztem ki: https://biciklikk.hu/kerekpar/trekking_kerekparok/KROSS_Trans_Atlantic_Noi_2016_Noi_Trekking_Kerekpar_2294.html#

http://www.sportoutlet.hu/shop/kerekpar/kross-kerekpar/kross-trans-siberian-noi-kerekpar

http://www.barker.hu/kerekpar_138/tipus_szerint_141/trekking_186/ctm_amber_10_noi_28_treking_5008

Felszereltség szempontjából melyik lenne a legjobb?

A Kross-nál 17"-es méretű a váz, a CTM-nél 18". 167 cm magas vagyok, az átlépési méretem 76 cm. Mekkora méretű váz lenne jó nekem? Méretkalkulátor szerint a 18"-as. A 17"-es kicsi lenne?

Elküldve: 2016.05.09. 22:12 JPeti86 

• JPeti86 avatar

Bocs, véletlenül azt hittem, hogy a hozzászólásom vége lemaradt, és kétszer küldtem el. a hosszú hozzászólás végig az igazi dolog amit mondani akartam.bocs.

Elküldve: 2016.05.09. 22:04 JPeti86 

• JPeti86 avatar
  1. a hajtáslánca hátul 8 sebességes, az szinte biztosan kazettás hátsó agy, szintén műszakilag jobb erősebb megoldás. Meg tehetsz bele akár Deore agyat is pár év múlva.

Egyéb komment: A gumik nem valami komolyak egyiken se, ha nem akarsz szenvedni defektekkel, szerezz valami Schwalbe külső gumit, azok nekem beváltak.

A rugós nyeregcső parasztvakítás, inkább egy kényelmes széles rugós ülést szerezz és tegyél rá zselés üléshuzatot, nekem is az van, le tudok tekerni 50 kilométert egyhuzamban s.gg-fájdalom nélkül.

Elküldve: 2016.05.09. 22:02 JPeti86 

• JPeti86 avatar

Szia! Először is örömteli, hogy nem a nagyáruházi kategóriából válogatsz, mindhárom bringa vállalható kategória.

Jó dolgok: Az alu váz elég erős, javítható, de nem olyan nehéz mint az alsó kategóriás acélvázak. mindhárom bicikliben hasonló típusú villa van mint ami az én városi biciklimen, elmondhatom, hogy megbízható darab, jó ha évente szét van szedve és bezsírozva, tök egyszerű szerkezet, nincs mi elromoljon rajta. A 21 vagy 24 sebesség hosszú kanalas váltóval hátul és elöl 3 lánctányérral az kicsit nehéz és leeshet a lánc ha ugratsz és vadulsz, de amúgy vállalható. A csomagtartó elég erősnek tűnik mindegyiken, a láncvédő is jó (kivéve ha jobbról állsz tól közel a bringához nadrágban, akkor nem véd, de szinte mind ilyen) Ezenkívül mindnek duplafalú felnije van, ami elég erős a magyar utakhoz (bár a duplafalú szegecselt még jobb, ha vadul mész) ezenkívül mind V-fékes, ami egy egyszerű szerkezet, egyszerű karbantartani és általában elegendő a fékereje. (meg nem nyomorítja meg a féktárcsát a szűk városi bringatároló)

A CTM a jó döntés, némi tuningolással, leírom miért:

Agydinamót hozzáadni: Pl.a Kross Trans Siberian-nak agydinamós rendszere van. Az agydinamó bár nehéz (kb 1 kiló lehet), abszolúte nem lassítja a biciklit, mindig működőképes. A hagyományos dinamó ellenben esőben csúszik, koptatja a gumit, és alig ad le teljesítményt, meg idővel csapágyhibás is lesz, nem ajánlom. Az elemes villogók meg mindig akkor merülnek le amikor esőben sötétben kellene haza találnod egy forgalmas úton, és rendőrök vannak mindenhol, Murphy törvénye szerint. Van USB töltős akkus villogó is, 5 ezer körül, ez kicsit jobb. Agydinamót viszont minden biciklire fel lehet szerelni utólagosan (kivéve sajnos a DH/FR kategóriát, pedig néha de jól jönne) (saját tapasztalataim)

A CTM viszont még kettő dologban is jobb: 1. A kormánycsapágy a-head rendszerű, ez egyszerűen sokkal jobb megoldás. Ha a villát ki kell szedni, a hagyományos menetes megoldásnál a kormánypipa és a villanyak összerohad, és csak akkor lehet kivenni a villát, ha elfűrészeled a kormánypipát, aztán kuka mindkettő. Ahead esetén ilyen nem fordulhat elő, és a csapágyból is jobb minőségű ipari csapágyat is lehet kapni.

1. a hajtáslánca hátul 8 sebességes, az szinte biztosan kazettás hátsó agy, szintén műszakilag jobb erősebb megoldás. Meg tehetsz bele akár Deore agyat is pár év múlva.

Egyéb komment: A gumik nem valami komolyak egyiken se, ha nem akarsz szenvedni defektekkel, szerezz valami Schwalbe külső gumit, azok nekem beváltak.

A rugós nyeregcső parasztvakítás, inkább egy kényelmes széles rugós ülést szerezz és tegyél rá zselés üléshuzatot, nekem is az van, le tudok tekerni 50 kilométert egyhuzamban s.gg-fájdalom nélkül.

Elküldve: 2016.05.08. 18:12 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

Való igaz, a CTM-hez képest kevesebb mint tízezer forint különbséggel van agydinamó, és rugós nyeregcső is. A világoskék változat egy nagyon szép bicaj. Sajnos a képek nem alkalmasak a kidolgozási különbségek megfigyelésére. http://www.sportoutlet.hu/shop/kerekpar/neuzer-kerekpar/neuzer-ravenna-alivio-noi-kerekpar A kereskedői oldalon látható két bicikli közül a CTM említésre méltó előnye, a két fenti "hátrány" után, a drágább, talán jobb nyereg. A Neuzer hivatalos oldalán a 2016-s kerékpárnak nem ez a nyerge, de talán az egy 2015-s. Mindenesetre, a nyereg egyénfüggő. A CTM valószínűleg elemes lámpákat kapott. Semennyire sem befolyásolja a hajtást, cserében elemet kell venni, és pót ellem jobb ha van nálad.

Elküldve: 2016.05.08. 15:49 baranyia 

• baranyia avatar

Kedves Greenie! Nézz rá a NeuzerRavenna Aliviora. Kazettás agy Ncx teló Agydinamó Alivio váltó. Nekem ilyen van, férfi vázas, a formázása miatt nőknek is jó, de van női is. 8 hónapja hajtom, 4000 km, kifogástalan, a pedált rögtön normalis alura kell cserélni, aztán lehet...

Elküldve: 2016.05.08. 12:38 Greenie 

• Greenie avatar

Köszönöm a válaszokat!

Elküldve: 2016.05.08. 11:30 XCode 

• XCode avatar
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat

@Greenie: Azt Atlantic biztosan, és a Siberian is alighanem menetes hátsó aggyal büszkélkedik. Az Amber hátsó agya ellenben kazettás. Utóbbi mellett döntenék, már csak emiatt is. Az Amber kormánycsapágya, ha jól látom, A-head rendszerű, a másik kettőnél meg nem. Az Amber ezért is jobb választás. Az Amberhez, úgy nézem, nem jár világítás. Ez talán hátrány.

Elküldve: 2016.05.08. 11:01 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@Greenie: bizony, ezt észre sem vettem. Nekem nem számít annyira, de ez viszont egy komoly előny akkor, ha a CTM meg sima dinamót ad. De nem lévők róla semmit. Nem is látszik a képen. Itt mérlegeli, hogy mennyi az esélye hogy sötétben tekersz. Ha csak néha, az esetek 10%-ban, akkor többet érzed a súlyelőnyt (az agydinamó nehezebb, folyamatosan) de amikor használni kell az vacak. Jobban visszafog és még hangosabb is.

Elküldve: 2016.05.08. 10:53 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

Ja, a méret! A trekkingeknél talán a legkevésbé zavaró egy-egy méretkülönbbség. A legvalószínűbb, hogy neked a 17-es meg jobb is. De nemszámit. A gyártók álltalában kettesével, illetve a trekkingeknél hármassával-négyessével is ugranak a méretek között. Gondolom a CTM kisebb mérete 16-os a nagyobb meg min. 20-as (hivatalos honlapjukon nincs mérettábla). A Kross meg 15-17-stb. méretekkel operál. Egyiknél a 17-essel, a másiknál inkább a 18-assal gondoltak rád. Nem lehetetlen, hogy a 16-ost találnád a legjobbnak, de ehez mindenképpen egy legalább fél órás próba kell. Maradj nyugodtan a ennél a két méretnél. A CTM-et még méretre szabni is könnyebb az A-head nyakas villa miatt.

Elküldve: 2016.05.08. 10:44 Greenie 

• Greenie avatar

@OKdoki: Köszi a választ.

A Siberian agydinamós a leírás szerint. A CTM? Nem találtam erre vonatkozó adatot.

Elküldve: 2016.05.08. 10:35 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

Szia! Azt nem tudom megmondani pontosan mit vársz el a biciklitől, de én a CTM Amber 1.0-át látom a legértékesebbnek a három közül. Több értéket ad, mint az a 10 000 forint plusz amit kérnek érte. Viszont az is igaz, hogy nagyon hasonlóak. A CTM legnagyobb előnye a hajtómű, ami 48-36-26 kiosztású szemben a Kross 48-38-28 hajtóművével. Ez nagyobb átfogási tartomány. Nagy tétben merek fogadni, hogy ezt kellemesebbnek fogod érezni. Legalacsonyabb sebességben kicsit könnyebb tekerni, azaz kicsit meredekebb emelkedővel is megbírkozol. Enyhén jobb alkatrészek vannak rajta. Ezt szinte csak a súlyának fogod érezni, de neked pont ez a fontos. Van azonban a Kross Trans Serbiannak is egy előnye, már azon kívül, hogy eleve egy 10 000 forintal olcsóbb hirdetést találtál, hiszen az ára megegyezne a CTM-mel. A Rugós nyeregcső. Bár szerintem ez hátrány, de sokan szeretik és érzik az előnyét. Azonban a hozzá adott típus az egyszerűbbek közül való. 10 ezer forint alatt kapsz hasonlót. Ami jobban működik (és egy fokkal tartósabb) az 25ezer forint környéken kezdődik. Esetleg olvas uttána a rugós nyeregcsövek véleménygyüjteményben.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!