Single speed bicajt építek, és a láncfeszességet hogyan állítsam be? Eddig úgy terveztem hogy ameddig csak lehet betolom a kereket, aztán ahogy csak tudom összehúzom a láncot, és amelyik láncszemet még pont eléri oda ütném be a láncszemet, jó így?
Single speed bicajt építek, és a láncfeszességet hogyan állítsam be? Eddig úgy terveztem hogy ameddig csak lehet betolom a kereket, aztán ahogy csak tudom összehúzom a láncot, és amelyik láncszemet még pont eléri oda ütném be a láncszemet, jó így?
@sipi88: akkora,hogy tudd kényelmesen tekerni és ne feszesen ropogva menjen a lánc.
Összeraktam a láncot, és ahogy csak bírtam hátrahúztam a kereket és úgy húztam meg a kereket, ez így jó? Amugy mekkora holtjátéka kell hogy legyen a láncnak?
Csuszopapucsos váz,szóval nem nehéz a dolog.betolod a kereket valameddig,aztán láncot nagyjábol ott összerakod,és ha nyúlik a lánc,akkor hátrébb birod tolni.
Milyen single speed?
Attól függ milyen a hátsó papucsa. Ha pl a schwinncsepel cruiser-eket nézem ott tudod variálni a kerék helyzetével a láncfeszességet is.