Nyeregcső + nyere.

1-3 (3 hozzászólás)

Elküldve: tegnapelőtt, 08:38 Procolus 

• Procolus avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok.Már régen jártam itt.Megint a szakértői segítségetekre lenne szükségem. A bicaj még ugyan az a Gepida Albion 500-as Eltörött a rugós gyári nyeregcső és kiszakadt a nyereg.Saját nem szakértő keresésem eredménye az lett ,hogy a gyári törött nyergcsővet lecserélem merev BBB Skyscraper (27.2) nyeregcsőre a nyeget petig Selle Royal Respiro Soft Moderate nyeregre.A környezetembe nem szakértői vélemények alapján még a Selle Royal Expolar modarate nyereg merült fel.A kérdés a rugós nyeresgcső lecserélése merevre butaság e ? A két nyereg kötül melik legyen ? A felhasználási mód munkába járás kerépár túrácskák max 60-70 km .

Elküldve: tegnapelőtt, 11:20 Procolus 

• Procolus avatar

@Krupcheck: Szia köszönöm a szakértői válaszodat.

Elküldve: tegnapelőtt, 09:50 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Szia,

szvsz: pont a rugós nyeregcső a butaság ilyen távokra. Egyszerűen az, hogy változik a pedál és az ülés közti távolság, az nem egy jó dolog, sem hajtáshatékonyság, sem az izületek szempontjából. Ez az elmélet, illetve a saját vélemény. Aztán van aki meg azt mondja, hogy szereti és nem zavarja.

Ha akarsz egy kis rugalmasságot, illetve rezgéscsillapítást, akkor egy karbon cső is játszhat. Én most emberkísérletbe fogtam magamon, és mindkét merevfarú bicómba kínai karbon csövet vettem. Ha eltörne és átmenne a seggemen, majd beszámolok ha tudok. Szóval (egyelőre) nem merem ajánlani ezt az utat, de vannak a piacon jól bejáratott, megbízható márkák.

Az ülés meg ízlés dolga. Nekem most egyik bicóm DDK Eden van, az egy tök olcsó ülés, és kényelmes, rövidebb távokra akár még bélelt nadrág nélkül is. Szerintem egy jó kompromisszum, mert bár viszonylag vastagon párnázott, mégsem túl széles. De ülést nehéz őszintén ajánlani, azt ki kell próbálni, sokat, aztán kb. be tudja lőni az ember hogy mi az ő ízlése szerinti. Vagy el kell menni olyan helyre, ahol tudományosan megmérik a szélességet és hasonlókat.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!