Srácok olaj fröccsent a mechanikus ( elég gagyi ) tárcsafékemre, és azóta elég rosszul fékez. Letöröltem a tárcsát ronggyal, de nem igazán javított az állapoton. Mt kell ilyenkor tenni? Álljak neki otthon, vagy vigyem be szervízbe?
Srácok olaj fröccsent a mechanikus ( elég gagyi ) tárcsafékemre, és azóta elég rosszul fékez. Letöröltem a tárcsát ronggyal, de nem igazán javított az állapoton. Mt kell ilyenkor tenni? Álljak neki otthon, vagy vigyem be szervízbe?
@mirage: Előtte takarítsa le,sütőbe meg nem kell berakni,mert olyan rideg lesz hogy eltörik-balesetveszélyes lesz-mivel láttam eltört tárcsát-az ilyesféle hőkezelés miatt!
Fékbetéten már nem segít a féktisztító - csak csiszolás, vagy csere. Féktestre, tárcsára tökéletes!
a tárcsát le tudod mosni, féktisztítóval kell fújni, addig amíg a lefolyó cucc teljesen tiszta nem lesz, utána hagyni megszáradni. A betét valószinüleg cserés lesz, egyes félfémes betétek elviselik ha olaj után ki vannak égetve és felcsiszolva, de az egyéb betétek felszívják az olajat, és ha le is csiszolod a tetejét első fékezésnél megint kinyomja magából az olajat mint a szivacs, és a tárcsát is kezdheted újra pucolni.
Üdv.
@kogazo: Alkoholos folyadékkal(sebbenzin,benzin... stb) takarítsd át mindenhol,utána hagyd megszáradni,aztán intenzíven fékezd le,ha jó lett akkor mázlid van,a fékbetéteket is ugyanígy takarítsd le!
jó alaposan fújd be a belső részeket, ahogy éred, és aztán meg jó intezíven fékezgessél vele!
általános féktisztító spray (alkoholos) kb 1000 Ft, az szokott segíteni nekem is, bár nekem olajos van de jártam én is is így