Országúti kerékszettet szeretnék venni,kérdés hogy melyik lenne jobb választás az alábbiak közül? -Mavic Aksium One -Fulcrum racing 7 -Fulcrum Racing 5 -Shimano WH-RS11
Országúti kerékszettet szeretnék venni,kérdés hogy melyik lenne jobb választás az alábbiak közül? -Mavic Aksium One -Fulcrum racing 7 -Fulcrum Racing 5 -Shimano WH-RS11
@jopo83: Tényleg az: https://www.youtube.com/watch?v=9RvHCM4_J9k Érdekes, mert a Fulcrum oldalán először iparisnak írják, kicsit lejjebb meg kónuszosnak :)
A Racing 5-nek viszont még mindig előnye az utolérhetetlen kis súlya, az RS11 mellett pedig a kónuszos csapágy szól. Persze az is kérdés, hogy melyik kerékszetthez jutsz hozzá jó áron.
Ipari csapággyal nincs hosszú távú országúti tapasztalatom, de ha számít, azt megemlítem, hogy 6 éves, 105-ös (5600) agyra fűzött kerékkel eddig egy golyócsere volt a hátsóban, pedig nem kíméltem. :)
Szia!
Én a Racing 5 és a WH-RS11 közül választanék.
A Mavic ipari csapágyas, a csapágy fészke cserekor sérülhet, illetve használat közben is ha minimális mértékben, de tágulhat. Az ipari csapágy zárt részegység, ha bármi baja lesz, csere. A golyós, kónuszos csapágyat lehet rendszeresen karbantartani (tisztítani, zsírozni), ami meghosszabbítja az életét. Ha a kónuszon megjelennek a kopás első jelei, lehet golyót cserélni, mielőtt berágódna, illetve szükség esetén a kónusz is cserélhető.
A Racing 7 belépő szintű kerék, teljesen hagyományos, hajlított fejű küllő van benne. A Racing 5-ben és a Shimano-ban pedig egyenes.