ORSZÁGÚTI után TREKKINGRE váltanék! Milyet vegyek?

1-6 (6 hozzászólás)

Elküldve: 2016.07.03. 21:19 Borden22 

• Borden22 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok! Kerékpár vásárlása előtt állok és tanácsot szeretnék kérni Tőletek!Egy null szériás (nyertem versenyen még az értékesítés megkezdése előtt) Royal Csepelem van,amitől adott esetben szeretnék megválni. Ezért olyan trekkinget szeretnék,ami könnyű, keskenyebbek a gumijai,hosszú távú túrákra is alkalmas,így legyen egy kényelmes nyerge.A keretem 200.000 Ft, nem zárkózom el a használt kerékpároktól sem, sőt ha alkatrészekből kell összetegyem, annak is állok elébe.A magasságom 174 cm, a belső lábhosszom 74 cm. A tárcsafékről semmi tapasztalatom, így nem tudom, jó választás lenne-e. A segítséget és segítő válaszokat előre is köszönöm! Üdv.: Borden22

Elküldve: 2017.03.01. 16:43 balmesz001 

• balmesz001 avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@Gábor39: Szerintem ilyen felhasználás mellett teljesen jó a trekking. Én is kb ilyen arányban tekerek aszfalton. Ha több a terep, a gumival akkor is tudsz játszani, tudsz rátenni 32mm-eset, vagy ha több az aszfalt, akkor 28mm-set. Én már évek óta lejöttem az MTB-ról és nem hiányzik, a bicóimon az első villa is merev már jóideje, mivel erdőbe, kövekre csak kirándulni és fotózni járok, nem időmérőt megyek.

Elküldve: 2017.02.28. 19:58 Gábor39 

• Gábor39 avatar

Sziasztok! Én is kérnék 1 kis segítséget. MTB után CrossTrekkingre váltanák, de fogalmam sincs jó ötlet e. 80% ban aszfalt, 20% murvás, földes út lenne. Szerintetek?

Elküldve: 2016.07.10. 21:25 Procolus 

• Procolus avatar

Én azért választottam tárcsafékest mert hegyről lefele jobb mint a v-fék. Ha síkterepen használod jobban,vagy hegyi lejtőket nem igen használsz akkor a v-fék talán jobb választás.A súlya is kisebb.

Elküldve: 2016.07.04. 13:10 balmesz001 

• balmesz001 avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

Nekem most ott áll egy tárcsafékes és egy V fékes bringa a nappaliban. Az egyiket el akarom adni, de nem tudom melyiket. Gondoltam majd a fék eldönti a kérdést, mivel minden más ugyanolyan jól működik attól függetlenül, hogy az egyik Shimano, a másik SRAM szettes.

Évek óta tárcsás bicóim voltak, amikor működik, akkor állatjó. Azt szeretem benne, hogy mindig ugyanúgy adagolható, ha vizes, ha száraz. Viszont nekem 5 bringán 2 úgy ment tönkre, hogy nem volt javítható, nem egészen egy év alatt, pedig csak kirándulásra használtam őket. További egynél a tömítés adta meg magát valamivel 2 év után, és elkezdett levegősödni. 2 hetet kellett várnom az alkatrészre, ezzel ez volt a baj, nem is az ára. Az előbbiek Tektro, Avid Juicy és Magurák voltak. Avid Elixir 1 és Elixir 5 viszont hibátlanul üzemelt.

Nemrég átépítettem egy régebbi Cube-ot, kapott Avid Single Digit 7 V-fékeket. Ma reggel szakadt az eső, na mondom ez jó teszt lesz, biztos a tárcsás nyer. És nem. A V-fék is nagyon biztosan megfogta a bringát, 10km alatt nem volt egyetlen bizonytalan pillanat sem, pedig most kimondottan a gyengeségét kerestem. 1 fontos különbséget éreztem: az adagolhatóság. Az jobb a tárcsásnál.

Nem tudom azt mondani, hogy jobb az egyik a másiknál. Annyira nem, hogy 2 napja nézem a 2 bringát és nem tudok dönteni, és a mai esőteszt sem segített.

Ha sokat akarsz dagonyázni, erdőben csapatni, akkor szerintem tárcsás kell. A többire meg talán mindegy.

Jó választás lehet egy Cube SL Cross, Focus Arriba, Giant Escape, Lapierre Shaper. Én hajtanék a Deore szettre minimum, vagy Sora-ra, ha versenycucc van rajta.

Elküldve: 2016.07.04. 09:29 sandorp9 

• sandorp9 avatar

Szia, én a helyedben használtat vennék, mert jobb felszereltséggel kapsz olcsóbb bringát (és ez meggondolandó!), és ki lehet fogni szép állapotúakat. A nyeregre nem tudok mit írni, azt Neked kell majd kitapasztalni, hogy neked mi a jó, de ha versenyeztél, akkor gondolom nincs nagy súlyod, így könnyen meg fogod találni a megfelelőt. A tárcsafékről nem tudok mit írni, nekem sose volt, de nem is akarok (engem megfog 115kg-val, még hegyről lefele is szépen lehet vele ereszkedni akár murvás talajon is!) akkor Téged is meg fog állítani egy jobb V-fék, és könnyebb is, mint a tárcsa... Még a merev villát is jobban ajánlanám, trekking bringákhoz nincsenek jó telók (esetleg 29-es mtb teló), és ha nem érzékeny a csuklód, akkor elmész vele szinte bárhol (én gát tetején, földutakon, hegyekbe aszfalt/murva utakon is remekül haladok vele, a csuklóm bírja, és az aszfalton nem veszítek energiákat a gyorsításoknál, stb.). Bringa márkát nem mondanék, inkább a felszereltségre kell figyelni (váltás/hajtás), illetve ha új bringát veszel, akkor a szervizelés, és a M.o.-i képviselő sem mindegy egy váztörés vagy valami más hiba okán (ekkor mondjuk jól tud jönni egy örök élet váz garancia -Trek, Gepida például-). Én amikor megvettem az új bringám, akkor onnan választottam márkát, ahol úgy éreztem jó szakemberek vannak, ezért lett Trek-em (de most már nem vennék új bringát, mert már csak a váz és a kerekek a gyáriak, a többit cseréltem). Lehet az építés a legjobb, de mondjuk ha csak új alkatrészeket veszel, akkor drágább is lehet, mint egy új bringa, viszont az minőségi lesz/lehet és az a saját szád íze szerint fog megépülni... Bocs a sok dumáért! :)

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!