tulajdonképpen én szerintem hülyeség úgy beállítani, hogy valaki ráül a nyeregre, mert kitudja, hogy mekkora a vázméret, vagyis milyen hosszú a felsőcső és ugye minnél hosszabb, annál kevesebbet fog nyeregre ült állapotban bemozogni a villa és ez a vázméret mellett a nyereg pozíciótol is függ, hogy mennyire elől vagy hátul van gyárilag a nyereg és attól is függ, hogy mennyire van kihúzva a nyereg, mert pl hegyről lefele nem a nyergen ülve fogsz lejtőzni, úgyhogy a nyeregre ült tag-villa beállítást nyugodtan el lehet felejteni, tehát én úgy szoktam beállítani, hogy gurul a bringa és felállok abba a helyzetbe, amilyen helyzetbe általában hegyröl jövök le vagy bárhol használom és úgy szoktam nyomogatni tehát hogy "ugrálok" a pedálon és ha ebben a helyzetben vagyis ténylegesen a középponti helyzetben egyszerre mozog a villa és a tag, akkor okés. de amúgy ilyen helyzetben valóban 30-40%-ot kell bemozognia. persze függ attól, hogy milyen erősen ugrálsz a pedálon guruló helyzetben. de az általános érték 30-40%