Üdv!
Egy betonkeményre fújt oúti kereke hány bar /PSI lehet?
Na és egy ha nem is annyira, de azért jó keményre fújt trekking keréknyomása?
Köszönöm
Üdv!
Egy betonkeményre fújt oúti kereke hány bar /PSI lehet?
Na és egy ha nem is annyira, de azért jó keményre fújt trekking keréknyomása?
Köszönöm
Ebnől is látszik,mennyire relatív. Nekem pl. Ugyanúgy 80kg testsúllyal a 2.0"-os gumiba bőven elég aszfalton is hátul a 2.5 bar, előre kicsit kevesebb. Terepen kicsit kevesebb. Az outit meg érzésre szoktam fújni, attól függően épp milyen hangulatban vagyok. :) Az első gumi azon is kevesebb nyomással megy valamivel. Felénk sok a felütésveszélyes rész, kátyúsak, repedtek az utak.
Nyolcvan körül vagyok (súlyban). Continental Traffic 2,1": az ajánlott 3,5 bar nyomáson, aszfalton, pont jó. Nagyobb csomaggal kell 4 bar. Laza homokon, hosszabb menetben 2,8-3 bar az eszményi érték. Futóhomokon bármilyen érték szomorú halál...
Most nézem, hogy rosszul fogalmaztam: a megengedett minimum nyomás alatt megyek! (Ami fényévekre van az ajánlottól.) MTB-vel és országútival is! De 75-80kg körül azért nagyjából jó lehet a megadott két szélsőérték között valahol.
@buch7: A gyártók szokás szerint minden köpenyükhöz ajánlanak egy „eszményi” nyomást, és a szélső értékeket (olykor csak a felső határértéket) rá is sütik a gumi oldalára. Állításuk szerint egy hetvenöt–nyolcvan kilós lovas az ajánlott nyomáson kerekezhet legkényelmesebben. Bár a gyártók ezt nem mondják, de feltételezhetjük, hogy a terepre tervezett gumi a megcélzott terepen (mondjuk döngölt földúton) gurul legjobban az ajánlott nyomáson, az „aszfaltgumi” pedig aszfalton. És így tovább.
Ha neked az ajánlott nyomás nem felelne meg, lehetőséged van kísérletezni. Figyelj a megadott szélső értékekre!
A kérdésnek így ebben a formában SEMMI értelme, mert először is függ a gumi valós szélességétől, másodszor, meg kinek/mi a beton kemény. :) Egy 19mm-es gumi 5 bar-on kimondottan puha érzés (kézzel nyomogatatva), de egy 30mm-es már elég keménynek érződik! (Én amúgy szinte minden gumi esetében jóval az ajánlott nyomás alatt megyek, mert 60kg se vagyok...) :) Ennyit az ajánlásokról...
Ez súlytól függ. 60 kilós versenyző pattog 7 baron. Nehezebb ember 8,5 bart érez túl keménynek. 5 bar trekkingen szerintem már nevezhető keménynek.
@buch7: Minden gumi oldalán ott van a minimum és maximum nyomás ami az adott gumihoz ajánlott/való…