@Zsolt325: Szerintem már nem követi a témát. Sokszor kérdez valaki valamit, utána választ sem ad és eltűnik.
Összefoglalva, mi lehet:
- középrész csapágyai, ami lehet monoblokk, integrált középcsapágy vagy ritka esetben csészés-golyós ún. kónuszos csapágyazás. -> Megtisztítás (váz csapágy fészke), csapágyak ellenőrzése és visszaszerelés. Ha nem javul, akkor csere.
- Hajtómű lánctányér csavarjai, ha egyáltalán bontható. -> Menetrögzítővel visszaszerelés és kellő nyomatékra húzás (4 Nm).
- Hátsó agy szabadonfutója. -> Tisztítás, újrakenés, ha gatya állapotban van, csere ha kapni hozzá alkatrészt. Ha nem agycsere és kerék újrafűzés.
- Ha gyorszáras a kerék akkor a gyorszár maga szárazon fut és az pattog -> tisztítás, újra zsírozás. Akkor már érdemes közben a váz papucsait is megtakarítani. Nekem egyszer ez volt a gond, az őrületbe kergetett. Cseréltem és ki- beszereltem jópár dolgot, mire kiderült.
- És végül maga a pedál recseg. Vagy a csapágyazás gatya, vagy a hajtókarban lévő menet koszos, amibe kell hajtani a pedált. -> Ha tisztítás után sem jó, akkor csapágy csere a pedálban, ha nem lehetséges (például sima csúszó csapágyas) akkor pedál cseréje.