PD-505 pedálról nem jön le az SPD cipőm (MT-33)

1-3 (3 hozzászólás)

Elküldve: 2014.03.11. 18:17 mediumgecso 

• mediumgecso avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok!

Nagy bajban vagyok, most mentem először az újonnan vett SPD pedállal és cipővel (PD-505 és MT-33), minden rendben is volt, amíg a bal cipőt nem tudtam kivenni a pedálból. Csak úgy sikerült, hogy jobb cipő kiakaszt, bringáról leszáll majd bal cipő kifűz, bringát betol pincébe, ahol lecsavartam a pedál a cipővel együtt. Hiába állítok a rugófeszítő csavaron, nem enged, mozog a stopli is, pedig jól meghúztam......most úgy tűnik, hogy ahogy próbáltam kiakasztani, szét****sza a cipőt, attól félek már késő....lehet hogy erősre állítottam a rugófeszítő csavart?? Mit csináljak, szedjem szét a pedált?? Mit javasoltok??? SOS!!!! Ha nem tudom használni többet a cipőt, megőrülök, sokba volt (nekem)... Köszönöm a segítséget

Elküldve: 2014.03.12. 21:00 mediumgecso 

• mediumgecso avatar
  • túrázgató/városi harcos

@dave55: Köszi a segítséget, de már megoldódott.....nagyon feszes volt a rugó, és ezért nem akadt ki, cserébe a sok próbálkozástól (hogy menet közben próbáltam a cipőt kiakasztani)a stopli egyik csavarja teljesen elfordult és egy mély vágást ejtett a pedálon, ill. a cipő talpának műa. részét (stopli körül) kicsit "ledarálta"..... :-(( Lényeg, hogy még tudom használni a cipőt....

Sikerült leoperálni a cipőt a pedálról, rugón lazítottunk és most jó, mert könnyen kiakad a cipő....sőt túlságosan könnyen :-)) de majd beállítom.

Mégegyszer köszi.

Elküldve: 2014.03.11. 20:34 dave55 

• dave55 avatar
  • virsli gumis/oútis

Nem hiszem, hogy a pedált bringáról lecsavarva, és a cipőt lábról levéve nagyobb erőt tudnál kifejteni, mint ellenkező esetben. Állítsd legkisebbre a feszítőcsavart (BALRA) de ne teljesen, mert akkor kiakad. Ezután lépj be a cipőbe, és lábmozdulattal próbáld kioldani.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!