Érdeklődöm,hogy presta szelepes belsőbe lehet-e defektgátlót töltetni?
Érdeklődöm,hogy presta szelepes belsőbe lehet-e defektgátlót töltetni?
Tud valaki segíteni nekem! Miskolcon élek a Trek országúti birngámról lelopták a 10 kazettát és egy 8-ast tettek rá ( 3x10-es Ultegra szett)... Valami nem kerek a váltásnál és jó lenne újra a tizes kazetta. Ki tud nekem segíteni Miskolcon? Természetesen nem kérem ingyen, a két nagy botban voltam már de az egyik az nem normális a másik sem akart foglalkozni vele... Help, my!
@XCode: Köszi a választ, elolvastam a linket. Érdekes,ezt a varit senki nem említette. Volt aki nem is vállalta, és volt aki inkább a futófelületen vastagított külsőt ajánlotta - persze sokkal nagyobb összegért.
Van itt olyan aki próbálta már a defektvédett belsőt, és a tubeless megoldást is? Érdekelne, hogy melyik tetszett neki jobban, és miért.
@Kőhányó: Mindenféle belsőbe lehet. Az autószelepes belsőnél egy eszköz segítségével ki kell tekerni a szelepből egy alkatrészt. Ezt az eszközt általában adják a defekt gátló folyadék (pl. Slime) mellé. Úgy néz ki, hogy egy kis pár milliméter vastag hengeres cucc, aminek a végéből két pecek áll ki. (kitekered, betöltöd, utána fültisztító pálcával kitisztítod a szelepet, és visszatekered a szeleptűt.) A Slime esetében a kupakba gyártották bele.
A hagyományos szelepnél meg kézzel kitekered a szeleptűt.