Régi 26"-os mtb-re outi hajtás(lehet e és hogyan?)

1-12 (12 hozzászólás)

Elküldve: 2013.06.02. 17:23 magyarzoltan 

• magyarzoltan avatar
  • virsli gumis/oútis
  • Velencei-tó környéki bringások csapat
Témaindító hozzászólás:

Van egy régi dögnehéz acél vázas 26-os montim amit legfőképp városban használok - mert ki merem kötni fél órára - és néha ha kirándulni megyünk mert mégis kényelmesebb mint az outi és lehet vele menni erdei kiránduló utakon is, viszont a hajtás az gyötrelem rajta hosszútávon aszfalton, tervem a következő, a hátsó fogsor marad az ami most van, az elsőt viszont kicserélném egy roncs outiról lementett dupla tányérosra de marhára műveletlen vagyok a témakörben. szeretném ha hihetetlen alacsony áron - tehát ingyen - megúsznám az egészet és a mostani hajtókart és a középcsapágyat tudnám vígan tovább használni, és hogy a láncsot cserélnem kell e mert ha jól tudom egy outin nagyobb a fogaskerék, tudom vannak valami méretek amikhez szintén nem értek szóval ha kérhetem lesz szíves valaki azokról is felhomályosítani :) Előre is köszöntem mindent

Elküldve: 2013.07.26. 15:04 ArtWolf 

• ArtWolf avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • Csapassuk a Pilisben csapat

@mirage: baaaaaaaz... most veszem észre, hogy azon a DH gépen van átdobó, és a közepes és kicsi tányérok átlag méretűek... hogy tudott az működni???!!

Elküldve: 2013.06.04. 22:30 magyarzoltan 

• magyarzoltan avatar
  • virsli gumis/oútis

köszi egyenlőre mindenkinek, munkahelyen őrültek háza jelenleg, projekt 1-2 hetet csúsztatva, nameg ilyen időben a tökömnek van kedve lemászni a garázsig :)

Elküldve: 2013.06.04. 20:56 perelli 

• perelli avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@mirage: ja, jogos. Nekem is van a tárolóban egy-kettő. :D

Elküldve: 2013.06.04. 20:36 mirage 

• mirage avatar
  • virsli gumis/oútis

ha regi akkor eselyes hogy 48as..regen meg kemeny embereknek gyartottak bicajt, nem oan pudingoknak mint maXD nemhiaba mentek 25eve 60es tanyerral DH-n:D

http://gp1.pinkbike.org/p4pb8288441/p4pb8288441.jpg

ez volt a dh!

nagytanyer, gagyi fek, pici rugout, es bitang lejtok:D

Elküldve: 2013.06.04. 20:28 perelli 

• perelli avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

Nem elég egy négyszöges acél trekkinghajtómű (48-as)? Egy-két ezer forint, újan 2.

Elküldve: 2013.06.04. 20:28 mirage 

• mirage avatar
  • virsli gumis/oútis

ja..megzavartak ez elottem szolok..szval csak hajtast cserelnel??? neztem ezt a progit, de egyszerubb a hagyomanyos modszerrel megnezni a lancot... 1.modszer: tripla outi vagy mtb: elol naygtanyeron a lanc, hatul pedig atvezetve a valton a legkisebben..ienkor a valtokanalnak teljesen fuggolegesnek kell lennie... 2.Modszer: dupla tanyeros hajtas: elol nagytanyeron hatul pedig a legnagyobb fogason, de a valton nem vezeted at..es meg rahagysz egy lancszempart, es ez a megfelelo hossz..:D

Elküldve: 2013.06.04. 20:24 mirage 

• mirage avatar
  • virsli gumis/oútis

regi5karos montihajtashoz nem talalsz outi tayerokat, mert se a 130as normal outi, se a 135os campa, se a 144es palya, es se a 110es compact nem kompatibilisek vele...sajnabajna uj hajtas kell... vagylehetoccsob venni egy kazis agyat, akar hasznaltan es befuzetni es ra egy 11es lanckerekkel kezdodo barmien sort..mar az is sokat jelent...occsobb mintha vennel outi hajtast, monoblokkot, es elso valtot, mert az se lesz kompatibilis vele..

Elküldve: 2013.06.02. 18:27 XCode 

• XCode avatar
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat

@magyarzoltan: A lánchosszúságot bizonyos adatok ismeretében kiszámíthatod.

Elküldve: 2013.06.02. 18:22 ArtWolf 

• ArtWolf avatar

@magyarzoltan: ez igaz :) de ha oldható kötésekről van szó, és nem tudsz semmit tönkretenni, ha rosszul rakod össze (márpedig egy bicaj 80%-ban ilyen), és van időd, akkor érdemes hozzáfogni. de persze nem kötekedni akarok, ha te így érzed biztonságosnak, akkor kérdezz, elvégre ezért vagyunk itt! :) a képeket pedig várjuk! :)

Elküldve: 2013.06.02. 18:17 magyarzoltan 

• magyarzoltan avatar
  • virsli gumis/oútis

@ArtWolf: holnap lefotózok mindent és felpakolom, azért fúrumozok előtte mert nem értek hozzá és hosszú évek tapasztalata hogy amihez nem értek annál kérdezek előtte mert rengeteg kellemetlenségtől tud mentesíteni :)

Elküldve: 2013.06.02. 18:10 ArtWolf 

• ArtWolf avatar

ha jól értem, csak a tányérokat akarod átpakolni? ha egyforma a lyukkiosztás (ahol a tányért a hajtókarhoz rögzíted), akkor csak arra kell figyelni, h ne érjen bele a vázba, de alátétezéssel szerintem lehet orvosolni. de mivel régi bicajokról van szó, gyanús, h nem lehet levenni a hajtókarról a tányért, ebben az esetben azt kell megnézni, h egyforma rendszerű-e a két középső tengely. én a montinál négyszögtengelyre tippelnék, ha az oúti is ilyen (lehet még ékes rögzítésű is), akkor megintcsak arra kell figyelni, h a hajtókar ill tányér ne érjen bele a vázba. de ha úgyis ott van minden alkatrész, akkor miért fórumozgatsz, és miért nem próbálod fel az alkatrészeket egymásra? ha nem jó valami, legalább tapasztaltál egy csomót, azt meg látni fogod, h a lánc elég hosszú-e. :)

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!