Repedt váz meggyűrűzve!

1-9 (9 hozzászólás)

Elküldve: 2016.12.22. 03:29 potyka2 

• potyka2 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Vettem egy trekking aluvázat. Pucolgatáskor vettem észre hogy a homlokcső a alsó kormánycsapágytól fölfele megvan repedve a váz. Egy ismerősöm a meggyűrűzést ajánlotta. Egy műhelyben esztergáltak rá egy 3mm-er vastag acél gyűrűt ragasztva rásajtolták. A ismerős szerint így erősebb mint új korában! VÉLEMÉNY?

Elküldve: 2016.12.27. 07:15 szellemkutya 

• szellemkutya avatar

@potyka2: Ok! :) Majd ha kész lesz, én kíváncsi lennék a tapasztalataidra, hogy szuperál? BUÉK!

Elküldve: 2016.12.27. 03:35 potyka2 

• potyka2 avatar

@szellemkutya: A haver azt állítja hogy így erősebb mint új korában a terheket a gyűrű veszi fel. Meg hogy hibátlan vázakat is szoktak ilyen módszerrel megerősíteni a komoly igénybevételhez pl: ugrásokhoz stb. Akkor tényleg létezik ez nem csak a ö ötlete volt üdv. BÚÉK

Elküldve: 2016.12.27. 03:18 potyka2 

• potyka2 avatar

@jopo83: Nagyon köszi nektek akkor tavasszal megépítem a bringát. BÚÉK

Elküldve: 2016.12.26. 22:12 jopo83 

• jopo83 avatar
  • sima XC-s
  • Heves megyei XC, outi bringások csapat
  • Heves megyei XC, outi bringások csapat

@potyka2: Lehet hogy az előző gazdájánál valami ütést kapott a bringa eleje,ezért repedhetett el.Szerintem a fémgyűrűs megoldással ha csak trekking célra használod simán jó a váz.Csak jól fesd le,esetleg a gyűrű felső részéhez kenhetsz egy vékony festhető sziloplaszt réteget hogy ne tudjon mögé menni a víz.

Elküldve: 2016.12.26. 09:00 szellemkutya 

• szellemkutya avatar

Szia! Én már találkoztam ilyen módszerrel. Egy vázat hirdettek, ami így volt javítva. A vasiparban létezik az a módszer amikor felhevített gyűrűt húznak egy átmérős felületre, majd mikor kihűl rászorul, aztán csak újra melegítéssel távolítható el! Az tény, hogy ezek nagyon jól tartanak! Léteznek már nagyon komoly ragasztók is, úgy ragasztják a fémet, hogy komoly erő vagy hő hatásnak is ellenáll! Ebben az esetben én arra lennék kíváncsi, hogy nem fog-e esetleg tovább repedni!? (Kérdés persze milyen igénybe vételnek lesz kitéve?) Ha hétvégi fagyizásra használod akkor azt véleményem szerint bírnia kell! :) További kellemes ünnepeket!

Békét!

Elküldve: 2016.12.26. 08:59 szellemkutya 

• szellemkutya avatar

Szia! Én már találkoztam ilyen módszerrel. Egy vázat hirdettek, ami így volt javítva. A vasiparban létezik az a módszer amikor felhevített gyűrűt húznak egy átmérős felületre, majd mikor kihűl rászorul, aztán csak újra melegítéssel távolítható el! Az tény, hogy ezek nagyon jól tartanak! Léteznek már nagyon komoly ragasztók is, úgy ragasztják a fémet, hogy komoly erő vagy hő hatásnak is ellenáll! Ebben az esetben én arra lennék kíváncsi, hogy nem fog-e esetleg tovább repedni!? (Kérdés persze milyen igénybe vételnek lesz kitéve?) Ha hétvégi fagyizásra akkor azt véleményem szerint bírnia kell! :) További kellemes ünnepeket!

Békét!

Elküldve: 2016.12.26. 04:37 potyka2 

• potyka2 avatar

@JPeti86: Szia. Először kellemes ünnepeket és boldog új évet. Elvileg a fémragasztó miatt nincs közvetlen kontaktus de azért lefestem. A ismerősömön kívül még nem hallottam ilyen megoldásról. Te esetleg?

Elküldve: 2016.12.26. 00:09 JPeti86 

• JPeti86 avatar

Hát ha jóféle acél, akkor ki fog tartani.3 mm az azért rendes anyagvastagság. Csak vizet ne kapjon,mert az alu és acél galvánelemet alkot és korróziót csinál ha vizesen összeér. Jól fesd le.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!