Stucnit kell cserélnem kormányváltás miatt, eddig 120-ast használtam. Vehetek helyette 110-est vagy 100-ast? A nyergemet már nem lehett hátrébb tolni. Sokat számít azaz 1-2cm vagy meg sem érzem?
Stucnit kell cserélnem kormányváltás miatt, eddig 120-ast használtam. Vehetek helyette 110-est vagy 100-ast? A nyergemet már nem lehett hátrébb tolni. Sokat számít azaz 1-2cm vagy meg sem érzem?
Ha nagyon rá kell dőlnöd a kormányra, és ez neked kényelmetlen (hát, és csuklófájás stb..), esetleg irányításbeli nehézséget okoz, akkor bátran cseréld le rövidebbre.Kicsit talán közvetlenebbnek fogod érezni az irányítást, de azt hamar megszokod, és hosszú távon hálás lesz érte a kezed-hátad.
@WAUZZJ: A nyergem bevan àllítva, ami a hàtsó szélső érték, ezzel nincs is semmi gond. Igazàból ami volt 120as stucni azzal se volt baj, amire kivàncsi vagyok, hogy egy kicsit rövidebb stucni okozhat-e kényelmi vagy irànyítàsbeli problémàt vagy elhanyagolható.
"A nyergemet már nem lehet hátrébb tolni" - Ez alapvetően a legrosszabb elgondolás. Először állítsd be az ülést, hogy az jó helyen legyen. Utána nézd meg mekkora stucni kell, és vegyél olyat.
@OKdoki: outin én 70-essel járok eredetileg 110 volt montin lett a 100 helyett 90 :) outin sem mindenki 420asat használ, van 400 meg 440 is :D
Éppen aktuális kérdés az én esetemben. Most cseréltem le a cross bicajomon az állítható stucnit ami 100 mm hosszú volt egy merev 60-as BBB-re. Igaz ez négy centi, de nagyon érezni a kéz terhelése és a hát helyzete szempontjából. Ki is kaptam egy hézagoló gyűrűt azonnal a próba után. Olyan érzés volt mintha egyenes háttal ülnek. A terhelés pedig pont úgy változik ahogy reméltem, bár még nem mentem vele órákat. Azaz inkább a fekvőtámasz szerű terheléshez közelít és nem a nyújtoszkodó stílushoz. Pedig csak négy centi! Íranyitas szempontjából alig érezni változást. Valóban egy kicsit élesebbnek érzem (ami tetszik) de lehet, hogy csak placebó, mivel ilyesmire számítottam. Természetesen ez 600 mm kormányra vonatkozik. Egy outin, ahol 420 mm szélesség körüli kormányról van szó, lehet hogy jobban érezhető.
@csabifol: Igen, érezni fogod valószínűleg azt az 1-2 centit és sokat számíthat felsőtest terhelését illetően, sőt a hajtás hatékonyságát is befolyásolja elviekben. Tapasztalat, hogy egy 100-as helyett 90-es is érezhető, de az én esetemben nem járt drasztikus változással.