Adott egy ilyen teleszkóp. Hogy kell bellitani vaj puhára a két légkamrát hogy kimozogjon mindent szépen mint a videókban?
Adott egy ilyen teleszkóp. Hogy kell bellitani vaj puhára a két légkamrát hogy kimozogjon mindent szépen mint a videókban?
@Csernus: A dual-air-es rockshox telók nagyon jól működnek, de elég nehéz kitapasztalni a veállításukat. Ha túl sokat fújsz a negatívba, akkor veszítessze a rugóutadból, ha túl keveset, akkor nehezebben indul meg. Nekem személyszerint úgy vált be, hogy a testsúlyomhoz írt anyomásértéknél kevesebbet fújtam a pozitív kamrába, (tehát 120 PSI helyett 105 PSI-t) és a negatív kamrába ennél kevesbbet (90PSI-t) Így még szépen indult meg, nem vesztett a rugóútból és a teljes hosszát kimozogta.
Van egy RST launch t8-as telóm ami visszaútnál koppan egyet. Lehet-e másik rugot tenni bele hogy ne koppanjon?
Az a baj hogy a REBA-nál a felső kamra a teló kinyomott állapotát növeli vagyis minél kisebb levegőt nyomok bele annál jobban esik össze míg a negatív kamra azért van hogy kimozogja a kisebb buckákat de még nem sikerült jól beállítanom hiába nyomok bele 120PSI vagy többet akkor sem elég finom. Tejes útmutatóm van mégsem sikerül. :) lehet majd terepen játszok vele hátha ott sikerül.
Kisérletezgetéssel. Komolyan.
Nincs pontos recept a levegősvillák beállítására. Játszol a nyomással, és megtalálod a neked megfelelő értékeket, ezeket feljegyzed, és néha ellenőrzöd, hogy mennyire tartotta meg az értékeket. Én beállítottam ~80 kg-ra a Recont (100 psi), és nem akarta rendesen kimozogni az útját, pedig ~80 kg vagyok, plusz ruha, felszerelés, stb. Engedtem a nyomásból, és jó lett.