hali a rock shox recon SL nekem azt szokta csinálni hogy belefújunk 4 bart és akkor nagyon finoman mozog és 2 nappal utána már sokkal rosszabul . mintha magát pumpálná és mindig keményebb vola . ez mitől lehet ?
hali a rock shox recon SL nekem azt szokta csinálni hogy belefújunk 4 bart és akkor nagyon finoman mozog és 2 nappal utána már sokkal rosszabul . mintha magát pumpálná és mindig keményebb vola . ez mitől lehet ?
@laceszv: Nekem egy régi trekking fox. MTB. bringám van. A rugós teló szétrohadt belül szokás szerint, a rúgókon kivül, persze a +csúszó szár tömítései is szétrepedtek,még évekkel ezelőtt. Így aztán mivel sehol nem lehetett kapni, ilyen O-gyűrűket, esztergályossal csináltattam ebonitból gyűrűt. Ráhúztam gumi védő harangot, és kész, nem ázik be nem rothad a cucc. A telo rugóit,/ezt sem lehet kapni, Bp.en,Szervizben sem volt/, légpuska rugókból helyettesítettem, kicsit kemény volt, ezért fel kellett köszörülni,oldalát. ez is ok. 2éve használom,18mm. átmérőjűek.
A RockShox-ok levegőáramlása (mozgása , amiben persze az olaj és kenés is szerepet játszik) két kamrás. Van a pozitív és a negatív kamra , az egyik a súlyodnak megfelelően beállított nyomás , a másik pedig a megindulásért felelős (ez a negatív kamra). Az SL mindkét kamrát egy fújásból oldja meg (ez lehet a probléma nálad). A normális működés mellett az állva hagyott villát felrántva egy talán csak fél milliméternyi , de koppanó érzés kell felfedezned. Talán a negatív kamra szelepe tömítődik el , ezt már csak szétszedés után lehet megállapítani és legjobb ha egy ismerős szerelőre bízod.