Rock Shox Revelation 426 Dual Air remote probléma

1-9 (9 válasz)

Elküldve: 2011.08.25. 14:30 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s
  • Nyíregyházi bringások csapat
Témaindító kérdés:

Sziasztok! A véleményben olvashattátok, hogy hogy állok a villával. Azt szeretném kérdezni, hogy ha a szerelő kiveszi a remótosító rugót a csillapításból, akkor a remoteos tekerentyűt lehet tekerni kézzel, vagy nehezebben mozog/nem lehet megfogni? Mert azért 6000Ft egy kis kupakért sztem nagyon sok. Olcsóbb esztergáltatni egy dizájnosabbat

Elküldve: 2011.08.27. 11:16 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s

Jaj, még eszembe jutott valami, keresek itthon egy régebbi karos váltót, olyasfélét, ami a régi outikon van, és azt megcsinálom remotekapcsolónak. És compressiót is állít

Elküldve: 2011.08.27. 11:11 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s

Köszi. Majd megpróbálom. közben majdnem megcsináltam, azthittem csak rossz kupak volt rajta, mert lehetett kézzel állítani, de kiderült, hogy csak nem volt bejáratódva, és azért nem ugrott vissza :)

Köszi mindenkinek

Elküldve: 2011.08.26. 23:29 bandyta 

• bandyta avatar
  • DH/Freeride arc

Nem kell ennyit szenvedni. Így néz ki. http://www.basquemtb.com/wp-content/gallery/bike-repair/fix-pike-damper-leak-4.jpg Leszeded a kék tekerőt, ahhoz kell egy zégerfogó. Kitekered 24es dugókulccsal, a piros részét megfogod és a fekete alu teteje letekerhető szintén dugókulccsal, de fordított menetes. Elsőre nehezen jön le, meg olajos, ezért csúszik. Fogd meg egy ronggyal. Középen van egy alu pálca, azon egy rugó. Kiszeded a rugót, összerakod és kész is. Innentől kézzel tekerhető.

Elküldve: 2011.08.26. 23:24 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

Amúgy a képen a sima kompresszió van, nem a remote lock out-os

Elküldve: 2011.08.26. 23:21 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

Nem sokban különböznek. A nem kormányról vezérelhető kupakja az út végén kattan, ezzel fixálva magát. A remote lockout-ost a rugó és a bowden tartja fixen. A képpel az egység bonyolultságát akartam megmutatni. Egyébként a te képes a helyes.

Elküldve: 2011.08.26. 12:36 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s

Akkor aremoteos, meg a nem remoteos MC egység teljesen különböző? Mert én ugyan kézzel tudom egy picit tekergetni, nem ugrik vissza egyből, de csak kb félig, szerszámmal meg nem állok neki, nehogy összegányoljam.

Nem akarom felülbírálni a nálam tapasztaltabbat, de nem úgy néz ki tudomásom szerint. Hanem ígykép ha minden igaz azon a "poker" nevezetű rúdon van valami rugó, ami visszahúzza az állítót nyitott állásba

Elküldve: 2011.08.26. 12:04 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

http://www.hfutmpa.com/product_ROCKSHOX-SID-MOTION-CONTROL-COMP-DAMPER.html Valahogy így nézhet ki belűről a komrpesszió. Szerinted szétszedi a szerelő?

Elküldve: 2011.08.26. 12:01 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

Na kissé más a helyzet, A kompresszió egy külön egység, és nem biztos hogy bevállalja a szerelő hogy szétszedi, ha mégis akkor csak a súrlódás fogja a kupakot a helyén tartani, ami egy olajjal teli(?) villában kissé necces megoldás. Okosabb ha veszel egy Poplock kart

Új válasz:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!